Appeltaart met bladerdeeg
bewaar
bewaar

Appeltaart met bladerdeeg

Deze snelle appeltaart met bladerdeeg staat al in 35 min. op tafel! Je maakt 'm als een soort appelgalette op een bakplaat, dus geen springvorm nodig!

10 min. bereiden / 25 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Schuif een bakplaat in de oven en verwarm de oven voor op 190 C. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Meng de appel met het citroenrasp- en sap, ⅕ van de rietsuiker en het amandelschaafsel.

Rol het deeg uit, laat het op het meegeleverde bakpapier liggen en prik er met een vork gaatjes in. Verdeel de appelmoes over het deeg maar laat rondom een rand van 2 cm vrij. Leg de appel dakpansgewijs op de appelmoes.

Vouw de rand van het deeg om. Bestrijk de rand met de melk. Bestrooi de rand en de appel met de rest van de suiker. Schuif de taart met het bakpapier op de hete bakplaat en bak in ca. 25 min. gaar in het midden van de oven.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Appeltaart met bladerdeeg

Deze snelle appeltaart met bladerdeeg staat al in 35 min. op tafel! Je maakt 'm als een soort appelgalette op een bakplaat, dus geen springvorm nodig!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig