Snelle appeltaart
Zelf appeltaart maken kost normaal gesproken flink wat tijd maar met dit appeltaartrecept staat hij in 40 min. op tafel! Het geheim? Vers bladerdeeg als knapperige korst! Af laten koelen kan, maar als je niet kan wachten eet je 'm lekker warm uit de oven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Wel de rozijnen in een kom met lauwwarm water, tot gebruik. Schil ondertussen de appels en snijd ze in kwarten. Snijd de kwarten in dunne partjes.
Verwarm de bebogeen in een steelpan tot vloeibaar. Voeg de kaneel en het zout toe. Giet de rozijnen af, dep droog en meng erdoor.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en bestuif de rand met bloem. Bekleed de bodem en rand van de springvorm met het bladerdeeg, laat het deeg wat over de rand hangen.
Verdeel de appelpartjes dakpansgewijs over het bladerdeeg. Verdeel de bebogeen met rozijnen erover. Vouw het overhangend deeg terug, als bij een galette. Kluts het ei en bestrijk de rand van de taart ermee.
Bak in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
Snelle appeltaart
Zelf appeltaart maken kost normaal gesproken flink wat tijd maar met dit appeltaartrecept staat hij in 40 min. op tafel! Het geheim? Vers bladerdeeg als knapperige korst! Af laten koelen kan, maar als je niet kan wachten eet je 'm lekker warm uit de oven.
null personen
225 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Wel de rozijnen in een kom met lauwwarm water, tot gebruik. Schil ondertussen de appels en snijd ze in kwarten. Snijd de kwarten in dunne partjes.
Verwarm de bebogeen in een steelpan tot vloeibaar. Voeg de kaneel en het zout toe. Giet de rozijnen af, dep droog en meng erdoor.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en bestuif de rand met bloem. Bekleed de bodem en rand van de springvorm met het bladerdeeg, laat het deeg wat over de rand hangen.
Verdeel de appelpartjes dakpansgewijs over het bladerdeeg. Verdeel de bebogeen met rozijnen erover. Vouw het overhangend deeg terug, als bij een galette. Kluts het ei en bestrijk de rand van de taart ermee.
Bak in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
50 g rozijnen
2 appels
100 g bebogeen caramel
1 tl gemalen kaneel
¼ tl zout
1 el tarwebloem
270 g rollen vers bladerdeeg
1 middelgroot ei
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
bakkwast