Andijviestamppot met spek en tomaat
bewaar
bewaar

Andijviestamppot met spek en tomaat

Deze andijviestamppot heeft als extra groente nog cherrytomaatjes. Zo zit je met dit recept al op ruim de helft van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente.

30 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in ca. 3 min. krokant. Leg de cherrytomaten erbij en bak nog 5 min mee. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het spekvet.

Stamp de aardappelen met een pureestamper tot een gladde puree. Voeg het spekvet en eventueel kookvocht toe. Schep er de andijvie door. Breng op smaak met de kerriepoeder, peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over borden. Verdeel er de spekjes en de tomaat over.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Andijviestamppot met spek en tomaat

Deze andijviestamppot heeft als extra groente nog cherrytomaatjes. Zo zit je met dit recept al op ruim de helft van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig