Andijviestamppot met witvis en tomaat
Dat andijviestamp net zo lekker smaakt met een gebakken visje bewijst dit recept wel.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de ui in brede ringen. Snijd het kroontje van de tomaten en snijd ze in kwarten. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui met tomaat 10 min. tot goudbruin. Voeg de bevroren pangasiusfilet toe en bak nog 6-8 min. tot gaar. Schep halverwege om.
Giet de aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper. Meng de melk door de aardappelen tot een smeuïge puree. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf roeren tot de andijvie licht geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de stamppot in 4 grote borden. Maak er een kuiltje in en verdeel de vis, tomaat en ui erover.
Andijviestamppot met witvis en tomaat
Dat andijviestamp net zo lekker smaakt met een gebakken visje bewijst dit recept wel.
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de ui in brede ringen. Snijd het kroontje van de tomaten en snijd ze in kwarten. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui met tomaat 10 min. tot goudbruin. Voeg de bevroren pangasiusfilet toe en bak nog 6-8 min. tot gaar. Schep halverwege om.
Giet de aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper. Meng de melk door de aardappelen tot een smeuïge puree. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf roeren tot de andijvie licht geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de stamppot in 4 grote borden. Maak er een kuiltje in en verdeel de vis, tomaat en ui erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
1 middelgrote ui
500 g tomaten
4 el milde olijfolie
4 stuks diepvries pangasiusfilets
100 ml magere melk
500 g fijngesneden andijvie
Dit heb je nodig
pureestamper