Oliebollen met cranberry's van London Loy
Feestend het nieuwe jaar inluiden met deze lekkere oliebollen van London Loy. In zijn versie zitten geen krenten, maar cranberry's. Extra lekker dus!
Aan de slag
Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm. Voeg de gist en suiker toe en laat 10 min. staan tot het begint te schuimen. Laat de cranberry's 10 min. wellen in heet water. Giet af, knijp het water eruit en dep droog met een schone theedoek.
Zeef in een ruime kom de bloem met het zout. Maak een kuiltje in het midden en breek het ei erboven. Voeg al kloppend met een mixer met deeghaken het melkmengsel toe. Klop tot een egaal, elastisch beslag dat qua dikte zit tussen pannenkoekenbeslag en brooddeeg.
Schep de gewelde cranberry’s erdoor. Dek af met een vochtige, schone theedoek en laat op een warme, tochtvrije plek 1 uur rijzen tot het ongeveer in volume verdubbeld is. Roer na het rijzen het beslag even door met een pollepel.
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. Gebruik eventueel een keukenthermometer. Doop de ijsschep kort in de hete olie. Schep langs de rand van de kom met beslag in 1 beweging omhoog en veeg overtollig beslag af aan de rand van de kom. Laat het beslag voorzichtig in de hete olie vallen. Bak de bollen in delen met 4 tegelijk in ca. 7 min. goudbruin en gaar. Schep de bollen af en toe om, zodat ze egaal van kleur worden.
Schep de oliebollen uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Laat de olie weer op temperatuur komen voor je nieuwe oliebollen gaat bakken.
Oliebollen met cranberry's van London Loy
Feestend het nieuwe jaar inluiden met deze lekkere oliebollen van London Loy. In zijn versie zitten geen krenten, maar cranberry's. Extra lekker dus!
null personen
175 kcal
60 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm. Voeg de gist en suiker toe en laat 10 min. staan tot het begint te schuimen. Laat de cranberry's 10 min. wellen in heet water. Giet af, knijp het water eruit en dep droog met een schone theedoek.
Zeef in een ruime kom de bloem met het zout. Maak een kuiltje in het midden en breek het ei erboven. Voeg al kloppend met een mixer met deeghaken het melkmengsel toe. Klop tot een egaal, elastisch beslag dat qua dikte zit tussen pannenkoekenbeslag en brooddeeg.
Schep de gewelde cranberry’s erdoor. Dek af met een vochtige, schone theedoek en laat op een warme, tochtvrije plek 1 uur rijzen tot het ongeveer in volume verdubbeld is. Roer na het rijzen het beslag even door met een pollepel.
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. Gebruik eventueel een keukenthermometer. Doop de ijsschep kort in de hete olie. Schep langs de rand van de kom met beslag in 1 beweging omhoog en veeg overtollig beslag af aan de rand van de kom. Laat het beslag voorzichtig in de hete olie vallen. Bak de bollen in delen met 4 tegelijk in ca. 7 min. goudbruin en gaar. Schep de bollen af en toe om, zodat ze egaal van kleur worden.
Schep de oliebollen uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Laat de olie weer op temperatuur komen voor je nieuwe oliebollen gaat bakken.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g halfvolle melk
7 g droge gist
2 el AH kristalsuiker
150 g gedroogde cranberry's
500 g tarwebloem
½ tl zout
1 middelgroot scharrelei
2 l arachideolie
Dit heb je nodig
ijsbolletjeslepel