Knapperig rijstvel met zoete aardappel en rodekoolsalade
Dit voorgerecht ziet er niet alleen prachtig uit maar maakt je smaakpapillen ook blij. Dit knapperig rijstvel met zoete aardappel en rodekoolsalade verrast je gasten so-wie-so!
Aan de slag
Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de zoete-aardappelblokjes 5 min. Schep met de schuimspaan uit het water en laat uitlekken in een vergiet.
Snijd ondertussen de koriander grof. Doe de azijn, de helft van de basterdsuiker en de rodekool in een grote mengkom. ‘Masseer’ de rodekool kort met je handen, zodat het wat zachter wordt en meng de koriander erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bewaar de rodekoolsalade afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Boen de limoen, rasp de groene schil van de vrucht en pers vrucht uit. Snijd de rode peper en knoflook grof. Doe de rest van de suiker met het warm water, de rode peper, knoflook, het limoensap en de miso in het hakmolentje van de staafmixer. Mix met korte pulsen tot een saus. Schep de saus met het limoenrasp door de zoete aardappel.
Verhit de olie in een hapjespan tot 190 °C. Knip de rijstvellen in kwarten. Frituur ze een voor een enkele sec. tot ze luchtig en krokant zijn en neem met de hittebestendige tang uit de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de rijstvellen over de borden. Verdeel de zoete aardappel erover en schep de rodekoolsalade er in het midden op. Bestrooi met de sesamzaadjes en serveer direct.
Knapperig rijstvel met zoete aardappel en rodekoolsalade
Dit voorgerecht ziet er niet alleen prachtig uit maar maakt je smaakpapillen ook blij. Dit knapperig rijstvel met zoete aardappel en rodekoolsalade verrast je gasten so-wie-so!
voorgerecht
null personen
130 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de zoete-aardappelblokjes 5 min. Schep met de schuimspaan uit het water en laat uitlekken in een vergiet.
Snijd ondertussen de koriander grof. Doe de azijn, de helft van de basterdsuiker en de rodekool in een grote mengkom. ‘Masseer’ de rodekool kort met je handen, zodat het wat zachter wordt en meng de koriander erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bewaar de rodekoolsalade afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Boen de limoen, rasp de groene schil van de vrucht en pers vrucht uit. Snijd de rode peper en knoflook grof. Doe de rest van de suiker met het warm water, de rode peper, knoflook, het limoensap en de miso in het hakmolentje van de staafmixer. Mix met korte pulsen tot een saus. Schep de saus met het limoenrasp door de zoete aardappel.
Verhit de olie in een hapjespan tot 190 °C. Knip de rijstvellen in kwarten. Frituur ze een voor een enkele sec. tot ze luchtig en krokant zijn en neem met de hittebestendige tang uit de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de rijstvellen over de borden. Verdeel de zoete aardappel erover en schep de rodekoolsalade er in het midden op. Bestrooi met de sesamzaadjes en serveer direct.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 g zoete aardappelblokjes
15 g koriander
4 el natuurazijn
2 el lichtbruine basterdsuiker
150 g gesneden rode kool
2 limoenen
1 rode peper
1 teen knoflook
50 ml warm water
1 el misopasta
500 ml zonnebloemolie
2 rijstvellen
1 tl witte sesamzaadjes
Dit heb je nodig
schuimspaan
staafmixer met hakmolen