'BLT' gevuld ei
bewaar
bewaar

'BLT' gevuld ei

Gevulde eieren zijn een klassieker onder de borrelhapjes. Maar heb je ze al eens met een 'BLT'-inspireerde vulling geprobeerd? Lekker met ontbijtspek, snoeptomaatjes en romainesla!

25 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Kook de eieren in 10 min. hard. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en snijd in 16 kleine stukjes (per 16 stuks).

Snijd de tomaten in kwarten. Snijd 1 blaadje sla (per 16 stuks) fijn.

Halveer de eieren in de lengte. Haal met een theelepel het eigeel uit het eiwit. Prak het eigeel in een kom met een vork en meng met de mayonaise, mosterd, azijn, peper en eventueel zout tot een glad mengsel. Schep het mengsel in de spuitzak en vul er de eihelften mee.

Verdeel de tomaat, spek en fijngesneden sla over de gevulde eieren. Bestrooi met de paprikapoeder en serveer in de rest van de blaadjes sla.

vegatipVervang het ontbijtspek door plantaardig ‘spek’; het recept is daarmee niet meer glutenvrij.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

'BLT' gevuld ei

Gevulde eieren zijn een klassieker onder de borrelhapjes. Maar heb je ze al eens met een 'BLT'-inspireerde vulling geprobeerd? Lekker met ontbijtspek, snoeptomaatjes en romainesla!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig