AH verspakket Provençaalse taart
Met een kruidenmix, groenten en hartige taartdeeg maak je in een handomdraai een lekkere Provençaalse taart. En dat vind je in dit verspakket!
35 min. bereiden / 40 min. oventijd
5 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de groente schoon. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en de aubergine en paprika in stukjes. Halveer de cherrytomaten. Maak de rode uien en knoflook schoon, snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. (Hou de rode en gele ui gescheiden). Snijd de aardappelen, met schil, in dunne plakjes en hak de walnoten grof.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de gele ui, de helft van de rode ui en de knoflook 3 min. op hoog vuur. Voeg de aubergine, ⅔ van de bleekselderij en de paprika toe en bak 6 min. op hoog vuur. Voeg indien nodig wat extra olie toe.
Haal de pan van de warmtebron en meng de cherrytomaten, walnoten en kruidenmix door het groentemengsel.
Rol het quiche & taartdeeg uit op een bakplaat en besmeer met de helft van de crème fraîche. Hou een rand van ca. 1.5 cm vrij.
Schep de gebakken groente op de crème fraîche, verdeel hierover de rauwe rode ui en leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs hierop. Smeer de aardappelschijfjes licht in met de rest van de olie en vouw de randen van het deeg over de groente. Bak de taart 30-40 min. in de oven.
Verdeel de rest van de crème fraîche over de taart en bestrooi met de rest van de bleekselderij.
AH verspakket Provençaalse taart
Met een kruidenmix, groenten en hartige taartdeeg maak je in een handomdraai een lekkere Provençaalse taart. En dat vind je in dit verspakket!
hoofdgerecht
null personen
35 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de groente schoon. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en de aubergine en paprika in stukjes. Halveer de cherrytomaten. Maak de rode uien en knoflook schoon, snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. (Hou de rode en gele ui gescheiden). Snijd de aardappelen, met schil, in dunne plakjes en hak de walnoten grof.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de gele ui, de helft van de rode ui en de knoflook 3 min. op hoog vuur. Voeg de aubergine, ⅔ van de bleekselderij en de paprika toe en bak 6 min. op hoog vuur. Voeg indien nodig wat extra olie toe.
Haal de pan van de warmtebron en meng de cherrytomaten, walnoten en kruidenmix door het groentemengsel.
Rol het quiche & taartdeeg uit op een bakplaat en besmeer met de helft van de crème fraîche. Hou een rand van ca. 1.5 cm vrij.
Schep de gebakken groente op de crème fraîche, verdeel hierover de rauwe rode ui en leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs hierop. Smeer de aardappelschijfjes licht in met de rest van de olie en vouw de randen van het deeg over de groente. Bak de taart 30-40 min. in de oven.
Verdeel de rest van de crème fraîche over de taart en bestrooi met de rest van de bleekselderij.
combinatietip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 AH Provençaalse taart verspakket
30 g walnoten
2 el milde olijfolie
1 koelvers quiche & taartdeeg
125 g crème fraîche light