Amandelcroissant
Die amandelcroissants van de bakker? Die kun je ook thuis maken! Met een zelfgemaakte amandelvulling zo'n 20 min. in de oven heb je ze zo op tafel staan. Probeer daar maar eens van af te blijven tijdens het afkoelen!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng ⅓ suiker met het water in een steelpan aan de kook en laat 1 min. koken tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de boter in blokjes. Mix de boter met de rest van de suiker en het vanille-extract met een handmixer met gardes in ca. 5 min. luchtig. Voeg het ei toe en mix 1 min. Voeg het amandelmeel toe en mix in 1-2 min tot een glad mengsel.
Snijd de croissants in de lengte door en doop elke helft goed in het suikerwater. Verdeel de onderkanten van de croissants over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel ¾ van het amandelmengsel erover en dek af met de bovenkanten van de croissants. Verdeel de rest van het amandelmengsel erover en bestrooi met het amandelschaafsel.
Bak ca. 20 min. in de oven. Laat 15 min. afkoelen en bestrooi voor het serveren met de poedersuiker.
Amandelcroissant
Die amandelcroissants van de bakker? Die kun je ook thuis maken! Met een zelfgemaakte amandelvulling zo'n 20 min. in de oven heb je ze zo op tafel staan. Probeer daar maar eens van af te blijven tijdens het afkoelen!
null personen
695 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng ⅓ suiker met het water in een steelpan aan de kook en laat 1 min. koken tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de boter in blokjes. Mix de boter met de rest van de suiker en het vanille-extract met een handmixer met gardes in ca. 5 min. luchtig. Voeg het ei toe en mix 1 min. Voeg het amandelmeel toe en mix in 1-2 min tot een glad mengsel.
Snijd de croissants in de lengte door en doop elke helft goed in het suikerwater. Verdeel de onderkanten van de croissants over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel ¾ van het amandelmengsel erover en dek af met de bovenkanten van de croissants. Verdeel de rest van het amandelmengsel erover en bestrooi met het amandelschaafsel.
Bak ca. 20 min. in de oven. Laat 15 min. afkoelen en bestrooi voor het serveren met de poedersuiker.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
75 g kristalsuiker
180 ml kraanwater
100 g ongezouten roomboter
½ tl vanille-extract
1 scharrelei
50 g amandelmeel
4 verse croissants
2 el amandelschaafsel
1 el poedersuiker
Dit heb je nodig
handmixer
bakpapier