Traybake met bloemkoolblad, cashewnoten en chipotle
Bloemkoolbladeren kun je gewoon eten, dus waarom zou je niet gewoon gebruiken? Handig als traybake, want met de rest van andere left-overs doe je alles tegelijk in de oven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de bladeren van de bloemkool en halveer de grote stukken. Snijd de bloemkool in roosjes van 3 cm. Meng op een bakplaat met de milde olijfolie, komijn en de helft van de chipotle en rooster ca. 20 min. Schep halverwege om en voeg de cashewnoten toe.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de radijsjes in stukjes van 1 cm en meng met 1 el (per 4 pers.) limoensap, het rasp en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de crème fraîche met de rest van de chipotle. Schep de radijssalsa door de bloemkool en cashewnoten en serveer met de rijst en chipotlesaus.
Traybake met bloemkoolblad, cashewnoten en chipotle
Bloemkoolbladeren kun je gewoon eten, dus waarom zou je niet gewoon gebruiken? Handig als traybake, want met de rest van andere left-overs doe je alles tegelijk in de oven.
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de bladeren van de bloemkool en halveer de grote stukken. Snijd de bloemkool in roosjes van 3 cm. Meng op een bakplaat met de milde olijfolie, komijn en de helft van de chipotle en rooster ca. 20 min. Schep halverwege om en voeg de cashewnoten toe.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de radijsjes in stukjes van 1 cm en meng met 1 el (per 4 pers.) limoensap, het rasp en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de crème fraîche met de rest van de chipotle. Schep de radijssalsa door de bloemkool en cashewnoten en serveer met de rijst en chipotlesaus.
algemeen:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 bloemkool
2 el milde olijfolie
1 tl gemalen komijn
1 el La Morena chipotlesaus
75 g ongebrande cashewnoten
300 g witte rijst
1 limoen
100 g radijsjes
2 el extra vierge olijfolie
125 g cre?me frai?che