Vegan bloemkoolballetjes met mosterdmayo
Het is altijd borreltijd. En het is ook altijd tijd voor deze borrelballetjes van bloemkool, quinoa en komijn. Hup op de borrelplank ermee!
Aan de slag
Meng het lijnzaad met ⅔ van het water. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Spoel de kidneybonen af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Hak de amandelen fijn. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de bloemkoolrijst, sjalot en knoflook 5-7 min. op middelhoog vuur. Voeg de kidneybonen, komijn en paprikapoeder toe en bak nog 5 min. mee, schep af en toe om. Prak het bonenmengsel fijn met de pureestamper en meng met de quinoa, fijngehakte amandelen en het lijnzaadmengsel tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vorm 24 balletjes van het mengsel, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de rest van de olie en bak in 25 min. lichtbruin en knapperig.
Meng ondertussen de mosterd met de vegan mayo en de rest van het water tot een dipsaus. Snijd de bieslook fijn. Haal de balletjes uit de oven en verdeel over een schaal. Besprenkel met ⅓ van de mosterdmayo en de bieslook. Serveer met de rest van de saus.
Vegan bloemkoolballetjes met mosterdmayo
Het is altijd borreltijd. En het is ook altijd tijd voor deze borrelballetjes van bloemkool, quinoa en komijn. Hup op de borrelplank ermee!
null personen
80 kcal
25 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Meng het lijnzaad met ⅔ van het water. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Spoel de kidneybonen af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Hak de amandelen fijn. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de bloemkoolrijst, sjalot en knoflook 5-7 min. op middelhoog vuur. Voeg de kidneybonen, komijn en paprikapoeder toe en bak nog 5 min. mee, schep af en toe om. Prak het bonenmengsel fijn met de pureestamper en meng met de quinoa, fijngehakte amandelen en het lijnzaadmengsel tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vorm 24 balletjes van het mengsel, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de rest van de olie en bak in 25 min. lichtbruin en knapperig.
Meng ondertussen de mosterd met de vegan mayo en de rest van het water tot een dipsaus. Snijd de bieslook fijn. Haal de balletjes uit de oven en verdeel over een schaal. Besprenkel met ⅓ van de mosterdmayo en de bieslook. Serveer met de rest van de saus.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 el lijnzaad
3 el water
150 g AH Biologisch drie kleuren quinoa
2 sjalotten
2 tenen knoflook
200 g kidneybonen in blik
50 g gezouten amandelen met rooksmaak
4 el milde olijfolie
400 g bloemkoolrijst
2 tl gemalen komijn
2 tl milde paprikapoeder
2 el milde mosterd
2 el plantaardige vegan mayo
5 g verse bieslook
Dit heb je nodig
pureestamper
bakpapier