Crispy garnalencocktail
Steek de traditionele garnalencocktail in een nieuw, krokant jasje! Probeer deze crispy garnalencocktail met smashed avocado en wasabimayo.
15 min. bereiden / 1 uur oventijd / 1 uur wachten
8 ingrediënten
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, verspreid over een bord en laat helemaal afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schep de afgekoelde rijst om met de zonnebloemolie en verdeel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 1 uur tot lichtbruin en knapperig, schep halverwege om. Haal uit de oven en schep om met de sesamolie, peper en eventueel zout. Laat op de bakplaat afkoelen tot gebruik.
Bereid ondertussen de acht garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de smashed avocado met 4 el wasabimayo. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Knip 4 vierkanten van het norivel van 4 cm.
Verdeel ¼ van het avocadomengsel en van de crispy rijst, 1 norivel en 2 garnalen over de glazen. Besprenkel de rest van de wasabimayo erover en bestrooi met de furikake. Herhaal met de rest en serveer direct.
Crispy garnalencocktail
Steek de traditionele garnalencocktail in een nieuw, krokant jasje! Probeer deze crispy garnalencocktail met smashed avocado en wasabimayo.
voorgerecht
null personen
15 min. bereiden
60 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, verspreid over een bord en laat helemaal afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schep de afgekoelde rijst om met de zonnebloemolie en verdeel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 1 uur tot lichtbruin en knapperig, schep halverwege om. Haal uit de oven en schep om met de sesamolie, peper en eventueel zout. Laat op de bakplaat afkoelen tot gebruik.
Bereid ondertussen de acht garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de smashed avocado met 4 el wasabimayo. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Knip 4 vierkanten van het norivel van 4 cm.
Verdeel ¼ van het avocadomengsel en van de crispy rijst, 1 norivel en 2 garnalen over de glazen. Besprenkel de rest van de wasabimayo erover en bestrooi met de furikake. Herhaal met de rest en serveer direct.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
50 g witte rijst
1 el zonnebloemolie
½ el sesamolie
120 g tempura garnalen
220 g smashed avocado
6 el wasabimayonaise
1 norivel
2 tl furikake
Dit heb je nodig
met bakpapier beklede bakplaat
cocktailglazen