Vegaballetjes met zelfgemaakte pindasaus (advertorial)
Binnen 15 minuten staan ze op tafel, deze vegaborrelballetjes met een kruidige touch. Extra lekker als je ze dipt in de zelfgemaakte pindasaus.
Aan de slag
Doe de Kneed & Klaar in een kom en voeg het koude water toe. Meng tot een deegje. Voeg ⅔ van de olie toe en meng tot de olie is opgenomen. Draai er vervolgens met natte handen 8 balletjes (per 8 stuks) van.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de balletjes ca. 5 min. op middelhoog vuur.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Doe de kokosmelk, pindakaas, ketjap en sambal in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met het limoensap, -rasp en eventueel zout.
Snijd de koriander fijn. Doe de pindasaus in een kommetje en serveer met de balletjes en tapasprikkers. Bestrooi met de koriander en gebakken uitjes.
Vegaballetjes met zelfgemaakte pindasaus (advertorial)
Binnen 15 minuten staan ze op tafel, deze vegaborrelballetjes met een kruidige touch. Extra lekker als je ze dipt in de zelfgemaakte pindasaus.
null porties
115 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de Kneed & Klaar in een kom en voeg het koude water toe. Meng tot een deegje. Voeg ⅔ van de olie toe en meng tot de olie is opgenomen. Draai er vervolgens met natte handen 8 balletjes (per 8 stuks) van.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de balletjes ca. 5 min. op middelhoog vuur.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Doe de kokosmelk, pindakaas, ketjap en sambal in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met het limoensap, -rasp en eventueel zout.
Snijd de koriander fijn. Doe de pindasaus in een kommetje en serveer met de balletjes en tapasprikkers. Bestrooi met de koriander en gebakken uitjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
60 g Verstegen kneed & klaar gemakballen Indisch gekruid
125 ml koud water
3 el zonnebloemolie
½ biologische limoen
50 ml kokosmelk
2 el pindakaas naturel
2 el ketjap manis
½ tl sambal oelek
5 g verse koriander
1 el gebakken uitjes
Dit heb je nodig
tapasprikkers