Minibroodje bal
Fan van een broodje bal? Maak deze mini variant voor de borrel! Zo kan je je liefde met iedereen delen.
Aan de slag
Scheur het witte bolletje in kleine stukjes, doe in een kom en meng met de melk.
Snijd de peterselie fijn en maal ⅔ ervan met de ui en knoflook fijn in het hakmolentje van de staafmixer. Doe het gehakt en het uimengsel in een mengkom. Haal het brood uit de melk en voeg toe aan het gehakt. De overgebleven melk gebruik je niet. Verkruimel het bouillonblokje erover en kneed tot een egaal mengsel. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Rol er met vochtige handen 16 balletjes (per 16 stuks) van.
Smelt de boter in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes 5 min., keer halverwege. Schep uit de pan, maar laat het bakvet zitten.
Voeg de bloem en de rest van de nootmuskaat toe aan de pan en verkruimel de rest van de bouillonblokjes erover. Bak al roerend 2-3 min. Schenk er al roerend met een garde het kokende water bij. Doe de gehaktballetjes en het vrijgekomen vocht terug in de pan. Breng aan de kook en laat zonder deksel 5-10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer ondertussen de rest van de bolletjes in de breedte en snijd vervolgens in kwarten. Besmeer de bovenste delen met de mosterdmayonaise.
Leg een gehaktballetje op de onderste delen van de broodjes en dek af met de bovenkant. Prik er een tapasprikker in, verdeel over een serveerschaal en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer de jus erbij als dip.
Minibroodje bal
Fan van een broodje bal? Maak deze mini variant voor de borrel! Zo kan je je liefde met iedereen delen.
null porties
135 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Scheur het witte bolletje in kleine stukjes, doe in een kom en meng met de melk.
Snijd de peterselie fijn en maal ⅔ ervan met de ui en knoflook fijn in het hakmolentje van de staafmixer. Doe het gehakt en het uimengsel in een mengkom. Haal het brood uit de melk en voeg toe aan het gehakt. De overgebleven melk gebruik je niet. Verkruimel het bouillonblokje erover en kneed tot een egaal mengsel. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Rol er met vochtige handen 16 balletjes (per 16 stuks) van.
Smelt de boter in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes 5 min., keer halverwege. Schep uit de pan, maar laat het bakvet zitten.
Voeg de bloem en de rest van de nootmuskaat toe aan de pan en verkruimel de rest van de bouillonblokjes erover. Bak al roerend 2-3 min. Schenk er al roerend met een garde het kokende water bij. Doe de gehaktballetjes en het vrijgekomen vocht terug in de pan. Breng aan de kook en laat zonder deksel 5-10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer ondertussen de rest van de bolletjes in de breedte en snijd vervolgens in kwarten. Besmeer de bovenste delen met de mosterdmayonaise.
Leg een gehaktballetje op de onderste delen van de broodjes en dek af met de bovenkant. Prik er een tapasprikker in, verdeel over een serveerschaal en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer de jus erbij als dip.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
5 witte bollen
20 ml halfvolle melk
10 g verse peterselie
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
300 g rundergehakt
1 runderbouillonblokje
1 tl gemalen nootmuskaat
40 g ongezouten roomboter
10 g tarwebloem
250 ml kokend water
4 el mosterdmayonaise
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
tapasprikkers