Broodje beenham met honing-mosterdsaus
Een klassieker bij de slager, maar je maakt ‘m net zo makkelijk thuis! Geniet van een broodje warme beenham met zelfgemaakte honing-mosterdsaus. Klinkt goed toch?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de boter, mosterd, honing en slagroom in een kleine steelpan, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 10 min. op laag vuur koken.
Verdeel ondertussen de beenham over de met bakpapier beklede bakplaten. Leg de ham niet helemaal plat, maar losjes op de bakplaat zodat sommige stukjes knapperiger worden dan andere. Bak de ham ca. 8 min. in de oven.
Haal de beenham uit de oven. Snijd de broodjes open en bestrijk beide helften licht met de honingmosterdsaus. Verdeel de rucola en beenham over de broodjes en besprenkel met extra saus. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Broodje beenham met honing-mosterdsaus
Een klassieker bij de slager, maar je maakt ‘m net zo makkelijk thuis! Geniet van een broodje warme beenham met zelfgemaakte honing-mosterdsaus. Klinkt goed toch?
null personen
415 kcal
15 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de boter, mosterd, honing en slagroom in een kleine steelpan, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 10 min. op laag vuur koken.
Verdeel ondertussen de beenham over de met bakpapier beklede bakplaten. Leg de ham niet helemaal plat, maar losjes op de bakplaat zodat sommige stukjes knapperiger worden dan andere. Bak de ham ca. 8 min. in de oven.
Haal de beenham uit de oven. Snijd de broodjes open en bestrijk beide helften licht met de honingmosterdsaus. Verdeel de rucola en beenham over de broodjes en besprenkel met extra saus. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
25 g ongezouten roomboter
2 el grove mosterd
1½ el honing
60 ml verse slagroom
400 g flinterdunne gegrilde beenham
4 verse witte pistolets
85 g rucola
Dit heb je nodig
met bakpapier beklede bakplaten