Bocadillo met tortilla en kip van London Loy
Bocadillo (ook wel 'bocata') is een typisch Spaans broodje dat vaak aan de bar wordt gegeten als ontbijt of lunch. London belegt het Spaanse broodje met tortilla en kip. Tip: een ideaal voor bij de picknick!
Aan de slag
Bak de pistolets af volgens de verpakking. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelen 15 min. Schep af en toe voorzichtig om, hou ze heel. Voeg na 8 min. de uien toe.
Zeef de aardappelen en uien, vang de olie op in een kom en hou apart. Klop de eieren los in een ruime kom en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de aardappel en ui door de eieren en laat 10 min. rusten.
Verhit 2 el van de opgevangen olie (per 8 porties) in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk voorzichtig het tortillamengsel in de pan en bak in 6 min. gaar. Maak na 1 min. met een spatel de tortilla los langs de rand. Schuif na 4 min. de tortilla uit de pan op een groot bord. Leg de pan ondersteboven op de tortilla en keer het geheel vlug om, zodat de ongebakken kant onderop ligt. Duw met een spatel de randen iets in en laat nog 3 min. garen.
Schuif de tortilla op een bord en laat afkoelen. Meng ondertussen de aioli met de paprikapoeder. Rasp de tomaten grof. Halveer de pistolets in de lengte en bestrijk beide helften met het tomatenrasp.
Snijd de tortilla in stukken die goed op het brood passen en beleg de pistolets ermee. Verdeel de kipfilet erover. Snijd de peterselie grof en strooi erover. Leg de bovenste helften erop en halveer. Serveer de aioli erbij.
Bocadillo met tortilla en kip van London Loy
Bocadillo (ook wel 'bocata') is een typisch Spaans broodje dat vaak aan de bar wordt gegeten als ontbijt of lunch. London belegt het Spaanse broodje met tortilla en kip. Tip: een ideaal voor bij de picknick!
null porties
440 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Bak de pistolets af volgens de verpakking. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelen 15 min. Schep af en toe voorzichtig om, hou ze heel. Voeg na 8 min. de uien toe.
Zeef de aardappelen en uien, vang de olie op in een kom en hou apart. Klop de eieren los in een ruime kom en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de aardappel en ui door de eieren en laat 10 min. rusten.
Verhit 2 el van de opgevangen olie (per 8 porties) in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk voorzichtig het tortillamengsel in de pan en bak in 6 min. gaar. Maak na 1 min. met een spatel de tortilla los langs de rand. Schuif na 4 min. de tortilla uit de pan op een groot bord. Leg de pan ondersteboven op de tortilla en keer het geheel vlug om, zodat de ongebakken kant onderop ligt. Duw met een spatel de randen iets in en laat nog 3 min. garen.
Schuif de tortilla op een bord en laat afkoelen. Meng ondertussen de aioli met de paprikapoeder. Rasp de tomaten grof. Halveer de pistolets in de lengte en bestrijk beide helften met het tomatenrasp.
Snijd de tortilla in stukken die goed op het brood passen en beleg de pistolets ermee. Verdeel de kipfilet erover. Snijd de peterselie grof en strooi erover. Leg de bovenste helften erop en halveer. Serveer de aioli erbij.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 witte afbak pistolets
350 g iets kruimige aardappelen
2 middelgrote uien
175 ml extra vierge olijfolie
5 middelgrote scharreleieren
150 g aioli
¼ tl gerookte-paprikapoeder hot
4 trostomaten
100 g gerookte kipfiletplakjes
10 g verse peterselie