Gebakken uitjes
Gebakken uitjes (ook wel bawang goreng genoemd) voegen een heerlijke crunch toe aan je gerechten. Tip: laat de uien minimaal 30 minuten afkoelen. Hoe langer je wacht, hoe knapperiger ze worden!
Aan de slag
Snijd de uien met de mandoline in halve ringen van 2 mm. Dit kan ook met een scherp mes met de hand.
Schep de uien om met de bloem, zodat ze rondom volledig bedekt zijn. Wrijf ze voorzichtig tussen je handen, zodat de lagen ui loskomen van elkaar. Schud de overtollige bloem eraf, verdeel de uien over een platte schaal of bakplaat en zet 10 min. weg om te laten drogen.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur tot 175 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer. Frituur de uien in 3-4 delen in 2-3 min. lichtbruin, roer regelmatig. Houd de kleur goed in de gaten, als de ui te bruin wordt, kan de smaak bitter worden. Tijdens het afkoelen wordt de kleur ook nog wat donkerder.
Schep de ui uit de olie op een met keukenpapier beklede platte schaal of bakplaat. Bestrooi direct met het zout en schep om. Laat minimaal 30 min. afkoelen. Hoe langer, hoe knapperiger de uitjes worden.
Gebakken uitjes
Gebakken uitjes (ook wel bawang goreng genoemd) voegen een heerlijke crunch toe aan je gerechten. Tip: laat de uien minimaal 30 minuten afkoelen. Hoe langer je wacht, hoe knapperiger ze worden!
bijgerecht
null personen
40 kcal
25 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Snijd de uien met de mandoline in halve ringen van 2 mm. Dit kan ook met een scherp mes met de hand.
Schep de uien om met de bloem, zodat ze rondom volledig bedekt zijn. Wrijf ze voorzichtig tussen je handen, zodat de lagen ui loskomen van elkaar. Schud de overtollige bloem eraf, verdeel de uien over een platte schaal of bakplaat en zet 10 min. weg om te laten drogen.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur tot 175 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer. Frituur de uien in 3-4 delen in 2-3 min. lichtbruin, roer regelmatig. Houd de kleur goed in de gaten, als de ui te bruin wordt, kan de smaak bitter worden. Tijdens het afkoelen wordt de kleur ook nog wat donkerder.
Schep de ui uit de olie op een met keukenpapier beklede platte schaal of bakplaat. Bestrooi direct met het zout en schep om. Laat minimaal 30 min. afkoelen. Hoe langer, hoe knapperiger de uitjes worden.
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote uien
4 el tarwebloem
1 l rijstolie
½ tl zout
Dit heb je nodig
mandoline
schuimspaan