Lemon posset
Met slechts 3 ingrediënten maak je eenvoudig frisse lemon posset. Serveer het toetje in een uitgeholde citroen voor een extra leuke touch.
Aan de slag
Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd het vruchtvlees met een mesje los en schep het met een lepel uit de helften. Bewaar de schillen.
Snijd het vruchtvlees grof, doe in een vergiet en hang de vergiet in een kom. Druk het sap eruit, je hebt 120 ml sap (per 8 porties) nodig.
Breng de slagroom met de suiker en het zout in een steelpan al roerend aan de kook. Laat de room op laag vuur 12 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
Haal de pan van het vuur en roer het citroenrasp en -sap door de room.
Leg een groot stuk aluminiumfolie op een dienblad en kreukel het losjes, zodat er een oneffen oppervlak ontstaat. Zet de citroenschillen erop, ze blijven zo stevig staan. Schenk de citroenroom in de schillen. Laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Laat de possets dan nog 3 uur koud worden in de koelkast.
Lemon posset
Met slechts 3 ingrediënten maak je eenvoudig frisse lemon posset. Serveer het toetje in een uitgeholde citroen voor een extra leuke touch.
nagerecht
null porties
230 kcal
25 min. bereiden
210 min. wachten
Aan de slag
Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd het vruchtvlees met een mesje los en schep het met een lepel uit de helften. Bewaar de schillen.
Snijd het vruchtvlees grof, doe in een vergiet en hang de vergiet in een kom. Druk het sap eruit, je hebt 120 ml sap (per 8 porties) nodig.
Breng de slagroom met de suiker en het zout in een steelpan al roerend aan de kook. Laat de room op laag vuur 12 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
Haal de pan van het vuur en roer het citroenrasp en -sap door de room.
Leg een groot stuk aluminiumfolie op een dienblad en kreukel het losjes, zodat er een oneffen oppervlak ontstaat. Zet de citroenschillen erop, ze blijven zo stevig staan. Schenk de citroenroom in de schillen. Laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Laat de possets dan nog 3 uur koud worden in de koelkast.
resttip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 biologische citroenen
400 ml verse slagroom
110 g fijne kristalsuiker
¼ tl zout
Dit heb je nodig
dienblad
aluminiumfolie