Atjar ketimoen (acar ketimun)
Atjar ketimoen is een Indonesisch bijgerecht van komkommer in zoetzuur. Als frisse tegenhanger verrijkt het zwaardere gerechten zoals nasi goreng en rendang.
Aan de slag
Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Schraap met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd in de breedte in dunne plakjes. Snijd de sjalot in dunne halve ringen. Maak de peper schoon en snijd in dunne ringen. Snijd de gember in dunne plakjes.
Verwarm in een steelpan de azijn met de laos, suiker en gember. Roer tot de suiker is opgelost en haal de pan van het vuur.
Doe de komkommer, sjalot en peper in een bakje en schenk het azijnmengsel erop. Laat in de koelkast afkoelen tot gebruik.
Atjar ketimoen (acar ketimun)
Atjar ketimoen is een Indonesisch bijgerecht van komkommer in zoetzuur. Als frisse tegenhanger verrijkt het zwaardere gerechten zoals nasi goreng en rendang.
bijgerecht
null personen
60 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Schraap met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd in de breedte in dunne plakjes. Snijd de sjalot in dunne halve ringen. Maak de peper schoon en snijd in dunne ringen. Snijd de gember in dunne plakjes.
Verwarm in een steelpan de azijn met de laos, suiker en gember. Roer tot de suiker is opgelost en haal de pan van het vuur.
Doe de komkommer, sjalot en peper in een bakje en schenk het azijnmengsel erop. Laat in de koelkast afkoelen tot gebruik.
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 komkommer
2 sjalotten
1 rode peper
10 g verse gember
350 ml natuurazijn
½ tl gemalen laos
90 g kristalsuiker