Komkommersalade met gember, sesamolie en knoflook
Komkommersalade 2.0: gebruik eens extra sesamolie, gember en knoflook voor de dressing in plaats van alleen olie en azijn. Zo krijgt de salade nog meer smaak (en bite).
Aan de slag
Meng voor de dressing de azijn, suiker, olijf- en sesamolie in een kommetje. Halveer de ui en snijd de helften in zo dun mogelijke halve ringen. Voeg toe aan de dressing en laat minimaal 30 min. afgedekt marineren.
Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook ook fijn. Wrijf de knoflook en gember in de vijzel tot een pasta en voeg toe aan de dressing.
Schil de komkommers en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes of schaaf de komkommers met het snijgedeelte van een rasp. Voeg de dressing toe en laat de komkommer afgedekt in de koelkast in 15 min. op smaak komen.
Haal de blaadjes peterselie van de takjes en snijd fijn. Schep de peterselie door de komkommersalade en serveer direct.
Vijzelen
Instructievideo - 01:06 min.
Komkommersalade met gember, sesamolie en knoflook
Komkommersalade 2.0: gebruik eens extra sesamolie, gember en knoflook voor de dressing in plaats van alleen olie en azijn. Zo krijgt de salade nog meer smaak (en bite).
bijgerecht
null personen
95 kcal
15 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Meng voor de dressing de azijn, suiker, olijf- en sesamolie in een kommetje. Halveer de ui en snijd de helften in zo dun mogelijke halve ringen. Voeg toe aan de dressing en laat minimaal 30 min. afgedekt marineren.
Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook ook fijn. Wrijf de knoflook en gember in de vijzel tot een pasta en voeg toe aan de dressing.
Schil de komkommers en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes of schaaf de komkommers met het snijgedeelte van een rasp. Voeg de dressing toe en laat de komkommer afgedekt in de koelkast in 15 min. op smaak komen.
Haal de blaadjes peterselie van de takjes en snijd fijn. Schep de peterselie door de komkommersalade en serveer direct.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 el natuurazijn
1 tl kristalsuiker
2 el traditionele olijfolie
1 el sesamolie
1 rode ui
4 cm verse gember
1 teen knoflook
1½ komkommer
20 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
vijzel