Limabonenstoof met chipotle (advertorial)
Dit stoofgerecht is een winnaar in elk seizoen: rokerig door de chipotle en fris door de topping van tomaat en avocado.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd ook de bleekselderij in blokjes van 1 cm.
Verhit de olie in een hapjespan en bak ¾ van de ui, de knoflook, paprika en bleekselderij in 5-7 min. op middelhoog vuur zacht. Voeg het komijnzaad, de korianderpoeder, tomatenpuree en chipotle sauce toe en bak nog 3 min. Voeg de limabonen met het vocht toe en verkruimel het bouillonblokje erover. Breng aan de kook en laat 10-15 min. zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes van 1 cm. Maak de avocado’s schoon en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers 1 helft uit, snijd de rest in partjes. Meng de tomaat, avocado en de rest van de ui met het limoensap en -rasp en de helft van de koriander. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de bonenstoof over diepe borden. Schep de tomaten-avocadosalade erop en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer de tortilla’s en limoenpartjes apart erbij.
Limabonenstoof met chipotle (advertorial)
Dit stoofgerecht is een winnaar in elk seizoen: rokerig door de chipotle en fris door de topping van tomaat en avocado.
hoofdgerecht
null personen
760 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd ook de bleekselderij in blokjes van 1 cm.
Verhit de olie in een hapjespan en bak ¾ van de ui, de knoflook, paprika en bleekselderij in 5-7 min. op middelhoog vuur zacht. Voeg het komijnzaad, de korianderpoeder, tomatenpuree en chipotle sauce toe en bak nog 3 min. Voeg de limabonen met het vocht toe en verkruimel het bouillonblokje erover. Breng aan de kook en laat 10-15 min. zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes van 1 cm. Maak de avocado’s schoon en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers 1 helft uit, snijd de rest in partjes. Meng de tomaat, avocado en de rest van de ui met het limoensap en -rasp en de helft van de koriander. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de bonenstoof over diepe borden. Schep de tomaten-avocadosalade erop en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer de tortilla’s en limoenpartjes apart erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 rode uien
2 tenen knoflook
2 puntpaprika's
2 stengels bleekselderij
2 el milde olijfolie
2 tl komijnzaad
2 tl gemalen koriander
70 g tomatenpuree
4 el La Morena chipotlesaus
800 g limabonen in blik
1 kippenbouillontablet
4 trostomaten
2 eetrijpe avocado's
15 g verse koriander
1 biologische limoen
6 tortillawraps