Instantnoedels met kipgehakt en paksoi (advertorial)
bewaar
bewaar

Instantnoedels met kipgehakt en paksoi (advertorial)

Geïnspireerd door mie ayam jamur (noedels, kip, paddenstoelen) waarbij de noedels en de bouillon apart geserveerd worden. Zo bepaal je zelf hoeveel soep je erbij wil. En met de handige kruidenmix heb je het zó op tafel staan.

25 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de knoflook fijn, snipper de sjalotten en snijd de bosuitjes in dunne ringen.

Verhit een hapjespan op hoog vuur zonder olie of boter en bak de shiitake 3-4 min. Voeg de olie, knoflook, sjalot en het gehakt toe en bak nog 6-7 min. op hoog vuur, schep regelmatig om. Voeg de paksoi, ⅕ van het kokend water, de oestersaus en ketjap manis toe. Breng aan de kook en laat 4-5 min. op hoog vuur koken tot er bijna geen vocht meer in de pan zit. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Kook de noedels 3 min., giet af en schep om met de sesamolie.

Meng alle meegeleverde pakjes kruiden met de rest van het kokend water en voeg de helft van de bosui eraan toe.

Verdeel de noedels over de kommen. Schep het kipmengsel erover en bestrooi met de rest van de bosui. Serveer de bouillon apart erbij.

variatietipLaat voor een mildere bouillon de pakjes chilipoeder achterwege.
achtergrondinfoGeïnspireerd door mie ayam jamur wat letterlijk "noedels, kip, paddenstoelen" betekent in het Indonesisch en is van oorsprong Javaans gerecht, maar wordt ook in andere delen van Indonesië gegeten. Doorgaans wordt het geserveerd in een kom, met de kip en paddenstoelen worden bovenop de noedels en de bouillon er apart bij. Zo blijven de noedels stevig en behouden ze hun bite en kun je de bouillon naar eigen smaak toe te voegen.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Instantnoedels met kipgehakt en paksoi (advertorial)

Geïnspireerd door mie ayam jamur (noedels, kip, paddenstoelen) waarbij de noedels en de bouillon apart geserveerd worden. Zo bepaal je zelf hoeveel soep je erbij wil. En met de handige kruidenmix heb je het zó op tafel staan.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig