Flatbread gepofte aubergine
Als je zin hebt in een uitgebreide lunch, moet je vooral voor deze lunchwrap gaan! We maken 'm van flatbread en vullen 'm met o.a. gepofte aubergine (uit de airfryer), roomkaas en groen.
Aan de slag
Verwarm de aifryer voor op 200 °C. Prik de aubergines rondom in met een vork, leg in de airfryer en pof 20-25 min. Keer halverwege om.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de zuivelspread met het citroenrasp.
Snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm en snijd de peterselie fijn. Schep de tomaat, peterselie en 1 el citroensap (per 4 personen) om, breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de aubergines uit de airfryer, doe in een vuurvaste kom en dek af met een bord of folie, laat 10-15 min. staan. Pel de aubergines en trek het vruchtvlees met twee vorken uit elkaar, snijd de knoflook fijn. Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ras el hanout en knoflook toe. Bak 1 min., voeg de aubergine toe en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm eventueel de flatbreads volgens de aanwijzingen op de verpakking en besmeer ze met de citroenspread. Beleg met de romainesla, de aubergine, de peterseliesalade en de ingelegde rode ui. Rol op en snijd diagonaal door.
Flatbread gepofte aubergine
Als je zin hebt in een uitgebreide lunch, moet je vooral voor deze lunchwrap gaan! We maken 'm van flatbread en vullen 'm met o.a. gepofte aubergine (uit de airfryer), roomkaas en groen.
null personen
295 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de aifryer voor op 200 °C. Prik de aubergines rondom in met een vork, leg in de airfryer en pof 20-25 min. Keer halverwege om.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de zuivelspread met het citroenrasp.
Snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm en snijd de peterselie fijn. Schep de tomaat, peterselie en 1 el citroensap (per 4 personen) om, breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de aubergines uit de airfryer, doe in een vuurvaste kom en dek af met een bord of folie, laat 10-15 min. staan. Pel de aubergines en trek het vruchtvlees met twee vorken uit elkaar, snijd de knoflook fijn. Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ras el hanout en knoflook toe. Bak 1 min., voeg de aubergine toe en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm eventueel de flatbreads volgens de aanwijzingen op de verpakking en besmeer ze met de citroenspread. Beleg met de romainesla, de aubergine, de peterseliesalade en de ingelegde rode ui. Rol op en snijd diagonaal door.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 aubergines
1 biologische citroen
80 g zuivelspread
100 g tastytom-trostomaten
30 g verse peterselie
1 teen knoflook
2 el milde olijfolie
1 el ras el hanout
4 flatbreads
200 g romainesla
75 g ingelegde rode ui in pot
Dit heb je nodig
airfryer
bakpapier