Ketjap kip met rijst en komkommer-atjar (advertorial)
Deze kip ketjap stoof je de kip in zoete én zoute ketjap. Met extra smaakmakers als kruidnagel en nootmuskaat. Met een zelfgemaakt komkommerzuur en rijst erbij heb jij een fijn maaltje op tafel gezet.
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen, de gember in plakken en de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5-7 min. op middelhoog vuur. Voeg de gember en knoflook toe en bak nog 1 min.
Voeg de ketjap asin, ketjap manis, nootmuskaat, kruidnagel en kip toe. Schep om, voeg het water toe en laat 20 min. zachtjes stoven met de deksel op de pan. Verwijder de gember uit de stoof, deze gebruik je niet meer. Meng 1 el maizena (per 4 personen) met koud water, voeg toe aan de stoof en laat nog 10 min. zonder deksel op middelhoog vuur inkoken tot een dikkere saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in plakjes van 1 cm. Snijd het rawit pepertje in dunne ringen. Doe de komkommerplakjes in een kom met de suiker, azijn en rawit peper. Schep om tot de suiker is opgelost en laat staan tot gebruik. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de rijst over diepe borden, schep de kip en saus ernaast. Serveer de komkommer-atjar erbij.
Ketjap kip met rijst en komkommer-atjar (advertorial)
Deze kip ketjap stoof je de kip in zoete én zoute ketjap. Met extra smaakmakers als kruidnagel en nootmuskaat. Met een zelfgemaakt komkommerzuur en rijst erbij heb jij een fijn maaltje op tafel gezet.
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen, de gember in plakken en de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5-7 min. op middelhoog vuur. Voeg de gember en knoflook toe en bak nog 1 min.
Voeg de ketjap asin, ketjap manis, nootmuskaat, kruidnagel en kip toe. Schep om, voeg het water toe en laat 20 min. zachtjes stoven met de deksel op de pan. Verwijder de gember uit de stoof, deze gebruik je niet meer. Meng 1 el maizena (per 4 personen) met koud water, voeg toe aan de stoof en laat nog 10 min. zonder deksel op middelhoog vuur inkoken tot een dikkere saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in plakjes van 1 cm. Snijd het rawit pepertje in dunne ringen. Doe de komkommerplakjes in een kom met de suiker, azijn en rawit peper. Schep om tot de suiker is opgelost en laat staan tot gebruik. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de rijst over diepe borden, schep de kip en saus ernaast. Serveer de komkommer-atjar erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote uien
40 g biologische verse gember
3 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie
3 el Kokki Djawa ketjap asin
2 el ketjap manis
1 tl gemalen nootmuskaat
¼ tl gemalen kruidnagel
390 g scharrelkipdijfilets
1 el maizena
15 ml water
1 komkommer
1 rawit peper
1 el kristalsuiker
100 ml witte natuurazijn
300 g witte rijst