Kerstsalade
Deze kerstsalade is een echt feestje op tafel. Kleurijk dankzij de granaatappelpitjes on top en feestelijk dankzij de sterren-croutons.
Aan de slag
Steek sterren uit het brood. Verhit de milde olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de sterren goudbruin in 5 min. Draai halverwege om. Laat uitlekken en afkoelen op een bord met keukenpapier.
Hak ondertussen de pecannoten grof. Halveer de druiven. Meng in een grote kom de extra vierge olijfolie met de balsamicoazijn, peper en eventueel zout tot een dressing. Meng met de sla, ui, druiven en de helft van de granaatappelpitjes.
Serveer de salade over een schaal. Verkruimel de manchego over de salade en strooi er de rest van de granaatappelpitjes, de croutons en pecannoten over. Serveer direct.
Kerstsalade
Deze kerstsalade is een echt feestje op tafel. Kleurijk dankzij de granaatappelpitjes on top en feestelijk dankzij de sterren-croutons.
bijgerecht
null personen
395 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Steek sterren uit het brood. Verhit de milde olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de sterren goudbruin in 5 min. Draai halverwege om. Laat uitlekken en afkoelen op een bord met keukenpapier.
Hak ondertussen de pecannoten grof. Halveer de druiven. Meng in een grote kom de extra vierge olijfolie met de balsamicoazijn, peper en eventueel zout tot een dressing. Meng met de sla, ui, druiven en de helft van de granaatappelpitjes.
Serveer de salade over een schaal. Verkruimel de manchego over de salade en strooi er de rest van de granaatappelpitjes, de croutons en pecannoten over. Serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 sneetjes wit casinobrood
2 el milde olijfolie
30 g pecannoten
250 g pitloze rode druiven
2 el extra vierge olijfolie
1 el balsamicoazijn
150 g slamelange rode biet
40 g rode uienringen zoetzuur
90 g verse granaatappelpitjes
70 g manchego
Dit heb je nodig
sterrensteker