Kerstsalade
bewaar
bewaar

Kerstsalade

Deze kerstsalade is een echt feestje op tafel. Kleurijk dankzij de granaatappelpitjes on top en feestelijk dankzij de sterren-croutons.

20 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Steek sterren uit het brood. Verhit de milde olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de sterren goudbruin in 5 min. Draai halverwege om. Laat uitlekken en afkoelen op een bord met keukenpapier.

Hak ondertussen de pecannoten grof. Halveer de druiven. Meng in een grote kom de extra vierge olijfolie met de balsamicoazijn, peper en eventueel zout tot een dressing. Meng met de sla, ui, druiven en de helft van de granaatappelpitjes.

Serveer de salade over een schaal. Verkruimel de manchego over de salade en strooi er de rest van de granaatappelpitjes, de croutons en pecannoten over. Serveer direct.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kerstsalade

Deze kerstsalade is een echt feestje op tafel. Kleurijk dankzij de granaatappelpitjes on top en feestelijk dankzij de sterren-croutons.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig