Bitterballen-banketletter
Zet de Sint-borrel maar klaar, want deze snack maakt je dromen waar! En wat is -ie lekker, deze bitterbal-banketletter. Je hebt m in een kwartiertje al ovenready. Dank u, Sinterklaasje!
15 min. bereiden / 35 min. oventijd
5 ingrediënten
Aan de slag
Bereid de bitterballen volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Laat de oven aan op 210 °C. Rol het bladerdeeg met het meegeleverde bakpapier uit op het werkblad en halveer de plak in de lengte. Leg de twee plakken met de korte kant naast elkaar, zodat je een lange plak krijgt. Laat het deeg 1 cm overlappen. Rol met een deegroller over het overlappende deel, zodat je een grote plak deeg krijgt.
Verdeel de bitterballen naast elkaar over het deeg, laat 2 cm deeg vrij aan beide kanten. Rol het deeg zo strak mogelijk op over de bitterballen en snijd eventueel het overtollige deeg af. Maak de uiteinden dicht. Klop de eieren los.
Vorm een “S” van het gevulde deeg. Schuif de letter voorzichtig met behulp van het bakpapier op een bakplaat en besmeer met de bakkwast met het ei. Bak 25-30 min. in de oven tot lichtbruin en knapperig.
Meng ondertussen de mosterd met de mayonaise. Haal de letter uit de oven en serveer direct met de mosterd-mayo.
Bitterballen-banketletter
Zet de Sint-borrel maar klaar, want deze snack maakt je dromen waar! En wat is -ie lekker, deze bitterbal-banketletter. Je hebt m in een kwartiertje al ovenready. Dank u, Sinterklaasje!
null porties
15 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Bereid de bitterballen volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Laat de oven aan op 210 °C. Rol het bladerdeeg met het meegeleverde bakpapier uit op het werkblad en halveer de plak in de lengte. Leg de twee plakken met de korte kant naast elkaar, zodat je een lange plak krijgt. Laat het deeg 1 cm overlappen. Rol met een deegroller over het overlappende deel, zodat je een grote plak deeg krijgt.
Verdeel de bitterballen naast elkaar over het deeg, laat 2 cm deeg vrij aan beide kanten. Rol het deeg zo strak mogelijk op over de bitterballen en snijd eventueel het overtollige deeg af. Maak de uiteinden dicht. Klop de eieren los.
Vorm een “S” van het gevulde deeg. Schuif de letter voorzichtig met behulp van het bakpapier op een bakplaat en besmeer met de bakkwast met het ei. Bak 25-30 min. in de oven tot lichtbruin en knapperig.
Meng ondertussen de mosterd met de mayonaise. Haal de letter uit de oven en serveer direct met de mosterd-mayo.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g oven & airfryer bitterballen
270 g vers bladerdeeg
2 middelgrote scharreleieren
2 el milde mosterd
2 el mayonaise
Dit heb je nodig
deegroller
bakkwast