Mangosalade
In deze mangosalade komen alle smaken samen: een mix van zoete mango, frisse knapperige komkommer en een umami-dressing met een frisse kick van limoen en crunchy pinda's on top.
Aan de slag
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het rasp en sap met de vissaus, suiker en chilivlokken in een grote kom.
Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Snijd de helften in dunne repen. Maak de mango's schoon en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Snijd de bosui in dunne ringen. Snijd de munt en koriander grof. Hak de pinda’s grof.
Meng de komkommer, mango, bosui, munt, koriander en pinda’s met de dressing. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.
Mangosalade
In deze mangosalade komen alle smaken samen: een mix van zoete mango, frisse knapperige komkommer en een umami-dressing met een frisse kick van limoen en crunchy pinda's on top.
bijgerecht
null personen
240 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het rasp en sap met de vissaus, suiker en chilivlokken in een grote kom.
Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Snijd de helften in dunne repen. Maak de mango's schoon en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Snijd de bosui in dunne ringen. Snijd de munt en koriander grof. Hak de pinda’s grof.
Meng de komkommer, mango, bosui, munt, koriander en pinda’s met de dressing. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 biologische limoen
2 el vissaus
1 el fijne kristalsuiker
½ tl chilivlokken
1 komkommer
2 mango's
3 bosuien
15 g verse munt
15 g verse koriander
75 g gezouten pinda's