Koreaanse corn dog
bewaar
bewaar

Koreaanse corn dog

Deze Koreaanse corn dog is je nieuwe favoriete snack. De variant op de Amerikaanse versie heeft o.a. als verschil dat er een klein laagje suiker over wordt gestrooid, dat geeft een interessant smaakcontrast.

30 min. bereiden / 35 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Doe het water met de gist en ⅓ van de suiker in een kom en roer goed met een garde. Voeg 220 g bloem toe en roer tot een glad beslag. Dek af met vershoudfolie en laat 45 min. rijzen op een warme plek.

Snijd ondertussen de aardappelschijfjes in hele kleine blokjes en laat drogen aan de lucht tot gebruik. Steek de hotdogs op de satéprikkers.

Verhit de olie in een frituurpan of ruime pan tot 175 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer. Doe het beslag in een hoge maatbeker. Doe de panko in een diep bord. Meng de aardappelblokjes met de rest van de bloem in een tweede diep bord.

Doop de hotdogs in het beslag en wentel ze door de aardappel. Zorg ervoor dat de aardappelblokjes goed verdeeld zijn over de worstjes, dat gaat het makkelijkst als je ze er met de hand op drukt.

Wentel de corn dogs door de panko, gebruik ook hier je handen om het gelijkmatig te verdelen.

Frituur de corn dogs per 2 in 3-4 min. goudbruin in de hete olie. Keer regelmatig. Laat uitlekken op keukenpapier.

Bestrooi de corn dogs direct na het frituren met de rest van de suiker en spuit of sprenkel er de ketchup en mosterd in strepen over.

variatietipOok lekker met extra sriracha in plaats van ketchup en mosterd.
variatietipSnijd voor een kazige corn dog 1 bol mozzarella in 4 kwarten. Snijd 2 hotdogs in de breedte doormidden. Steek een halve hotdog op de satéprikkers en dan een kwart mozzarella. Paneer en bereid ze op dezelfde manier als de corn dogs zonder kaas. Het recept is dan niet meer lactosevrij.
algemeenDe Koreaanse corn dog is een variant op de bekende Amerikaanse snack. De Amerikaanse corn dog is een hotdog in een jasje van maismeelbeslag. Voor de Koreaanse corn dog wordt een beslag gebruikt van tarwemeel met gist. Er zijn allerlei soorten: met aardappel, kaas, fish cakes of rice cakes. Ook typsich Koreaans: de suiker die erover gestrooid wordt direct na frituren.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Koreaanse corn dog

Deze Koreaanse corn dog is je nieuwe favoriete snack. De variant op de Amerikaanse versie heeft o.a. als verschil dat er een klein laagje suiker over wordt gestrooid, dat geeft een interessant smaakcontrast.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig