Beenham uit de oven met ananas-honingsaus (advertorial)
bewaar
bewaar

Beenham uit de oven met ananas-honingsaus (advertorial)

De ananas-honingsaus maakt deze beenham uit de oven een bijzondere maar vooral smaakvolle traktatie. Het water loopt ons nu al in de mond.

15 min. bereiden / 55 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Laat de beenham op kamertemperatuur komen. Laat ondertussen de ananasblokjes uitlekken, vang het vocht op. Doe de mosterd, basterdsuiker, ananas, knoflook en de helft van het ananasvocht in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Haal de beenham uit de verpakking, bewaar het aluminium bakje. Snijd de ham aan de bovenkant kruislings in en besmeer rondom met het ananasmengsel.

Leg de ham met de ingesneden kant naar beneden in het aluminium bakje en rooster ca. 25 min. in de oven. Keer de ham om en schep wat van het vocht erover. Rooster nog ca. 30 min.

Haal de beenham uit de oven, schenk het bakvocht in een pannetje en laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie rusten tot gebruik.

Laat het bakvocht al roerend 5-7 min. op hoog vuur tot de helft inkoken. Voeg de honing toe en breng op smaak met peper. Verdeel de helft van de saus over een serveerschaal. Snijd de ham in plakjes en verdeel over de saus. Verdeel de rest van de saus erover en bestrooi met de granaatappelpitjes.

combinatietipLekker met deze aardappelgratin met groene kruiden.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Beenham uit de oven met ananas-honingsaus (advertorial)

De ananas-honingsaus maakt deze beenham uit de oven een bijzondere maar vooral smaakvolle traktatie. Het water loopt ons nu al in de mond.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig