Beenham uit de oven met ananas-honingsaus (advertorial)
De ananas-honingsaus maakt deze beenham uit de oven een bijzondere maar vooral smaakvolle traktatie. Het water loopt ons nu al in de mond.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Laat de beenham op kamertemperatuur komen. Laat ondertussen de ananasblokjes uitlekken, vang het vocht op. Doe de mosterd, basterdsuiker, ananas, knoflook en de helft van het ananasvocht in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de beenham uit de verpakking, bewaar het aluminium bakje. Snijd de ham aan de bovenkant kruislings in en besmeer rondom met het ananasmengsel.
Leg de ham met de ingesneden kant naar beneden in het aluminium bakje en rooster ca. 25 min. in de oven. Keer de ham om en schep wat van het vocht erover. Rooster nog ca. 30 min.
Haal de beenham uit de oven, schenk het bakvocht in een pannetje en laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie rusten tot gebruik.
Laat het bakvocht al roerend 5-7 min. op hoog vuur tot de helft inkoken. Voeg de honing toe en breng op smaak met peper. Verdeel de helft van de saus over een serveerschaal. Snijd de ham in plakjes en verdeel over de saus. Verdeel de rest van de saus erover en bestrooi met de granaatappelpitjes.
Beenham uit de oven met ananas-honingsaus (advertorial)
De ananas-honingsaus maakt deze beenham uit de oven een bijzondere maar vooral smaakvolle traktatie. Het water loopt ons nu al in de mond.
hoofdgerecht
null personen
205 kcal
15 min. bereiden
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Laat de beenham op kamertemperatuur komen. Laat ondertussen de ananasblokjes uitlekken, vang het vocht op. Doe de mosterd, basterdsuiker, ananas, knoflook en de helft van het ananasvocht in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de beenham uit de verpakking, bewaar het aluminium bakje. Snijd de ham aan de bovenkant kruislings in en besmeer rondom met het ananasmengsel.
Leg de ham met de ingesneden kant naar beneden in het aluminium bakje en rooster ca. 25 min. in de oven. Keer de ham om en schep wat van het vocht erover. Rooster nog ca. 30 min.
Haal de beenham uit de oven, schenk het bakvocht in een pannetje en laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie rusten tot gebruik.
Laat het bakvocht al roerend 5-7 min. op hoog vuur tot de helft inkoken. Voeg de honing toe en breng op smaak met peper. Verdeel de helft van de saus over een serveerschaal. Snijd de ham in plakjes en verdeel over de saus. Verdeel de rest van de saus erover en bestrooi met de granaatappelpitjes.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
550 g beenhammen voor in de oven (naturel)
227 g Del Monte ananasblokjes op sap in blik
3 el biologische grove mosterd
1 el lichtbruine basterdsuiker
2 tenen knoflook
1 el honing
45 g verse granaatappelpitjes
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker