Madeleine-kerstboom met chocolade
Op-en-top kerst: homemade madeleines als kerstboom, helemaal versierd zoals jij dat wil!
Aan de slag
Smelt in een pan de boter, basterdsuiker, honing en het vanille-extract op laag vuur, roer af en toe zodat het niet aanbrandt. Hou warm op laag vuur of zet het vuur tijdelijk uit en verwarm later.
Doe de kristalsuiker, het zout, de bloem en de bakpoeder in een mengkom en mix met een garde door elkaar. Maak een kuil in het midden en breek er 1 ei boven, meng tot het is opgenomen. Herhaal met nog 5 eieren en meng tot een glad en dun beslag.
Schenk beetje bij beetje in een straal de gesmolten boter erdoor en blijf mengen met de garde.
Dek af met vershoudfolie (tegen het beslag aan) en laat 2 uur tot 1 nacht rusten in de koelkast.
Leg een ovenrooster in het midden van de oven en verwarm de oven tot 190 °C. Schep de helft van het beslag in de spuitzak en knip 1½ cm van het puntje af. Spuit het mengsel in de 2 siliconen vormen tot 1 mm onder de rand van de holten. Zet de vormen op het rooster en bak 10-12 min. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Bak zo de rest van het beslag.
Smelt ondertussen de pure en witte chocolade in aparte kommen au bain-marie. Zet het bovenste deel van de serveertoren en cocktailprikkers klaar.
Doop de helft van de madeleines met het onderste randje in de witte chocolade en vervolgens in de strooimix. Bestrooi met de glitterdust. Herhaal dit met de rest van de madeleines en de melkchocolade. Steek de madeleines in de stapelbare toren.
Madeleine-kerstboom met chocolade
Op-en-top kerst: homemade madeleines als kerstboom, helemaal versierd zoals jij dat wil!
nagerecht
null porties
155 kcal
30 min. bereiden
120 min. wachten
24 min. oventijd
Aan de slag
Smelt in een pan de boter, basterdsuiker, honing en het vanille-extract op laag vuur, roer af en toe zodat het niet aanbrandt. Hou warm op laag vuur of zet het vuur tijdelijk uit en verwarm later.
Doe de kristalsuiker, het zout, de bloem en de bakpoeder in een mengkom en mix met een garde door elkaar. Maak een kuil in het midden en breek er 1 ei boven, meng tot het is opgenomen. Herhaal met nog 5 eieren en meng tot een glad en dun beslag.
Schenk beetje bij beetje in een straal de gesmolten boter erdoor en blijf mengen met de garde.
Dek af met vershoudfolie (tegen het beslag aan) en laat 2 uur tot 1 nacht rusten in de koelkast.
Leg een ovenrooster in het midden van de oven en verwarm de oven tot 190 °C. Schep de helft van het beslag in de spuitzak en knip 1½ cm van het puntje af. Spuit het mengsel in de 2 siliconen vormen tot 1 mm onder de rand van de holten. Zet de vormen op het rooster en bak 10-12 min. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Bak zo de rest van het beslag.
Smelt ondertussen de pure en witte chocolade in aparte kommen au bain-marie. Zet het bovenste deel van de serveertoren en cocktailprikkers klaar.
Doop de helft van de madeleines met het onderste randje in de witte chocolade en vervolgens in de strooimix. Bestrooi met de glitterdust. Herhaal dit met de rest van de madeleines en de melkchocolade. Steek de madeleines in de stapelbare toren.
combinatietip:
bereidingstip:
bereidingstip:
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
230 g ongezouten roomboter
30 g donkere basterdsuiker
2 tl honing
2 tl vanille-extract
200 g kristalsuiker
1 tl zout
240 g tarwebloem
8 g bakpoeder
6 middelgrote scharreleieren
150 g pure chocolade
150 g witte chocolade
1 AH Excellent tweedelige serveertoren
2 el AH Excellent strooimix sterretjes goud
½ tl AH Excellent glitterdust goud in potje
Dit heb je nodig
vershoudfolie
spuitzak
siliconen madeleinevormen
doosje cocktailprikkers