Meringuekrans met kersen, anijs en gluhweinsiroop
Makkelijk en groots effect? Draai meringuekransjes op hun kant en je hebt meteen een indrukwekkend gezicht. Tel daar de kersen, anijs en glühweinsiroop bij op en je hebt een nieuw favoriet nagerecht.
Aan de slag
Ontdooi de kersen, laat ze uitlekken in een vergiet en vang het vocht op. Doe de glühwein, het opgevangen vocht en 50 g suiker in een steelpan en kook in 15-20 min. op middelhoog tot hoog vuur tot een siroop. Roer af en toe.
Klop ondertussen de slagroom met de klop-fix, de rest van de suiker en het vanille-extract in een kom stijf. Roer de mascarpone los met het anijszaad en spatel door het roommengsel. Schep in de spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Spuit ⅓ van de anijsroom in een krans van Ø 18 cm op een platte schaal. Spuit de rest van de room op de minipavlova’s en zet ze vervolgens op hun kant naast elkaar in een cirkel in de room. Verdeel de kersen ertussen en besprenkel met de glühweinsiroop. Versier met de crunchparels en bestrooi met behulp van een zeefje de glitterdust erover.
Meringuekrans met kersen, anijs en gluhweinsiroop
Makkelijk en groots effect? Draai meringuekransjes op hun kant en je hebt meteen een indrukwekkend gezicht. Tel daar de kersen, anijs en glühweinsiroop bij op en je hebt een nieuw favoriet nagerecht.
nagerecht
null personen
300 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Ontdooi de kersen, laat ze uitlekken in een vergiet en vang het vocht op. Doe de glühwein, het opgevangen vocht en 50 g suiker in een steelpan en kook in 15-20 min. op middelhoog tot hoog vuur tot een siroop. Roer af en toe.
Klop ondertussen de slagroom met de klop-fix, de rest van de suiker en het vanille-extract in een kom stijf. Roer de mascarpone los met het anijszaad en spatel door het roommengsel. Schep in de spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Spuit ⅓ van de anijsroom in een krans van Ø 18 cm op een platte schaal. Spuit de rest van de room op de minipavlova’s en zet ze vervolgens op hun kant naast elkaar in een cirkel in de room. Verdeel de kersen ertussen en besprenkel met de glühweinsiroop. Versier met de crunchparels en bestrooi met behulp van een zeefje de glitterdust erover.
bereidingstip:
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g diepvries kersen
500 ml glühwein
125 g fijne kristalsuiker
250 g verse slagroom
8 g klop-fix
1 tl vanille-extract
250 g mascarpone
1 tl gemalen anijszaad
100 g AH Excellent mini pavlova's framboos
100 g AH Excellent mini-pavlova's
30 g AH Excellent crunchparels roze
½ tl AH Excellent glitterdust rosé-goud in potje
Dit heb je nodig
spuitzak