Meringuekrans met kersen, anijs en gluhweinsiroop
bewaar
bewaar

Meringuekrans met kersen, anijs en gluhweinsiroop

Makkelijk en groots effect? Draai meringuekransjes op hun kant en je hebt meteen een indrukwekkend gezicht. Tel daar de kersen, anijs en glühweinsiroop bij op en je hebt een nieuw favoriet nagerecht.

25 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Ontdooi de kersen, laat ze uitlekken in een vergiet en vang het vocht op. Doe de glühwein, het opgevangen vocht en 50 g suiker in een steelpan en kook in 15-20 min. op middelhoog tot hoog vuur tot een siroop. Roer af en toe.

Klop ondertussen de slagroom met de klop-fix, de rest van de suiker en het vanille-extract in een kom stijf. Roer de mascarpone los met het anijszaad en spatel door het roommengsel. Schep in de spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Spuit ⅓ van de anijsroom in een krans van Ø 18 cm op een platte schaal. Spuit de rest van de room op de minipavlova’s en zet ze vervolgens op hun kant naast elkaar in een cirkel in de room. Verdeel de kersen ertussen en besprenkel met de glühweinsiroop. Versier met de crunchparels en bestrooi met behulp van een zeefje de glitterdust erover.

bereidingstipMaak de siroop en de room 1 dag van tevoren. Bewaar afgedekt in de koelkast. Maak de krans af vanaf stap 3 vlak voor serveren
serveertipServeer met La Chouffe cherry. Smaak: Zoetzuur. Herkomst: België.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Meringuekrans met kersen, anijs en gluhweinsiroop

Makkelijk en groots effect? Draai meringuekransjes op hun kant en je hebt meteen een indrukwekkend gezicht. Tel daar de kersen, anijs en glühweinsiroop bij op en je hebt een nieuw favoriet nagerecht.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig