Poma-soesjes met meringue
De populaire passievruchtcocktail pornstar martini (poma) in toetjesvorm! Deze soesjes zijn in no time op, let maar op.
Aan de slag
Verhit ⅞ van het mango-passievruchtsap in een steelpan op laag vuur. Roer ondertussen ⅓ van de kristalsuiker met de custardpoeder en de rest van het sap in een kom tot een papje. Giet een scheutje heet sap bij het custardpapje, roer goed en voeg al roerend de rest van het sap toe.
Giet de custard terug in de pan en breng het al roerend aan de kook. Laat ca. 4 min. koken tot-ie dik wordt. Halveer ondertussen de passievruchten en schep het vruchtvlees samen met het vanille-extract en de wodka erdoor. Draai het vuur uit. Schep de custard in een spuitzak en laat 1 uur afkoelen in de koelkast.
Doe ondertussen het eiwit in een vetvrije kom. Voeg het citroensap toe. Klop het eiwit ca. 10 min. met een mixer op de middelste stand tot stevig en glanzend eiwitschuim. Voeg tijdens het kloppen langzaam de rest van de kristalsuiker toe en klop tot je stevige pieken hebt. Schep ook in een spuitzak.
Vul de soezen met de passievruchtvulling. Spuit er toefjes meringue op, brand met de brûléebrander en verdeel de parels erover. Verdeel de soezen over de etagère.
Poma-soesjes met meringue
De populaire passievruchtcocktail pornstar martini (poma) in toetjesvorm! Deze soesjes zijn in no time op, let maar op.
nagerecht
null personen
170 kcal
30 min. bereiden
50 min. wachten
Aan de slag
Verhit ⅞ van het mango-passievruchtsap in een steelpan op laag vuur. Roer ondertussen ⅓ van de kristalsuiker met de custardpoeder en de rest van het sap in een kom tot een papje. Giet een scheutje heet sap bij het custardpapje, roer goed en voeg al roerend de rest van het sap toe.
Giet de custard terug in de pan en breng het al roerend aan de kook. Laat ca. 4 min. koken tot-ie dik wordt. Halveer ondertussen de passievruchten en schep het vruchtvlees samen met het vanille-extract en de wodka erdoor. Draai het vuur uit. Schep de custard in een spuitzak en laat 1 uur afkoelen in de koelkast.
Doe ondertussen het eiwit in een vetvrije kom. Voeg het citroensap toe. Klop het eiwit ca. 10 min. met een mixer op de middelste stand tot stevig en glanzend eiwitschuim. Voeg tijdens het kloppen langzaam de rest van de kristalsuiker toe en klop tot je stevige pieken hebt. Schep ook in een spuitzak.
Vul de soezen met de passievruchtvulling. Spuit er toefjes meringue op, brand met de brûléebrander en verdeel de parels erover. Verdeel de soezen over de etagère.
resttip:
serveertip:
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 ml dubbeldrank mango-passievrucht
150 g fijne kristalsuiker
40 g custardpoeder
3 passievruchten
2 tl Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract
2 el wodka (Gall & Gall)
100 g vloeibaar eiwit
1 el citroensap
110 g AH Excellent lege soezen
70 g AH Excellent crunchparels goud
Dit heb je nodig
spuitzak
crème-brûléebrander
etagère