Garnalencocktail-trifle met aperol spritz
Dat is een onverwachts lekkere verrassing: de smaak van de populaire Aperol in je garnalencocktail. Serveer 'm in een feestelijke trifle-schaal en succes is gegarandeerd!
Aan de slag
Boen de sinaasappels schoon, rasp van de helft van de sinaasappels de oranje schil en pers de vruchten uit. Week de gelatineblaadjes 5 min. in ruim koud water. Haal eruit, knijp goed uit en voeg samen met ⅓ van het sinaasappelsap toe aan 50ml kokend water (per 8 personen). Roer goed door tot de gelatine helemaal is opgelost. Schenk 90% van de Aperol erbij en roer door. Schenk het mengsel in de trifleschaal en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
Maak ondertussen de aperolmayo: meng met een garde 1 el sinaasappelsap (per 8 personen) en de helft van het -rasp met de rest van de Aperol, de mayonaise, zuivelspread, ketchup en worcestershiresaus erbij. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de selderij fijn.
Verdeel de garnalen tegen de rand van de trifleschaal op de jelly. Verdeel de selderij over de garnalen. Schep de aperolmayo in het midden van de schaal. Haal de blaadjes van het roodlof los en verdeel rechtop over het midden van de trifleschaal. Verdeel de rest van het sinaasappelrasp erover. Snijd de gedroogde sinaasappelschijfjes in en steek ze op de rand van het glas. Serveer de cocktail direct.
Garnalencocktail-trifle met aperol spritz
Dat is een onverwachts lekkere verrassing: de smaak van de populaire Aperol in je garnalencocktail. Serveer 'm in een feestelijke trifle-schaal en succes is gegarandeerd!
voorgerecht
null personen
210 kcal
15 min. bereiden
1 min. wachten
Aan de slag
Boen de sinaasappels schoon, rasp van de helft van de sinaasappels de oranje schil en pers de vruchten uit. Week de gelatineblaadjes 5 min. in ruim koud water. Haal eruit, knijp goed uit en voeg samen met ⅓ van het sinaasappelsap toe aan 50ml kokend water (per 8 personen). Roer goed door tot de gelatine helemaal is opgelost. Schenk 90% van de Aperol erbij en roer door. Schenk het mengsel in de trifleschaal en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
Maak ondertussen de aperolmayo: meng met een garde 1 el sinaasappelsap (per 8 personen) en de helft van het -rasp met de rest van de Aperol, de mayonaise, zuivelspread, ketchup en worcestershiresaus erbij. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de selderij fijn.
Verdeel de garnalen tegen de rand van de trifleschaal op de jelly. Verdeel de selderij over de garnalen. Schep de aperolmayo in het midden van de schaal. Haal de blaadjes van het roodlof los en verdeel rechtop over het midden van de trifleschaal. Verdeel de rest van het sinaasappelrasp erover. Snijd de gedroogde sinaasappelschijfjes in en steek ze op de rand van het glas. Serveer de cocktail direct.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 sinaasappels
7 blaadjes gelatine
50 ml kokend water
200 ml Aperol
100 g mayonaise
200 g zuivelspread
2 el ketchup
1 el worcestershiresauce
15 g verse selderij
200 g AH Excellent Noordse garnalen
3 stronken roodlof
8 AH Excellent gedroogde sinaasappelschijfjes
Dit heb je nodig
trifleschaal glas (Ø 19 cm)