Zalmhapjes met mierikswortelcrème
Biet, zalm en mierikswortel zijn een gouden trio in dit hapje. Extra feestelijk in deze rode cups, afgemaakt met smaakparels.
Aan de slag
Snijd de bieten in stukken, doe samen met de mierikswortel in de hoge beker van de staafmixer en pureer fijn. Roer de crème fraîche erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout en doe in de spuitzak.
Snijd of scheur de gerookte zalm in stukjes. Spuit de biet-mierikswortelcrème over de bietencups en verdeel daar de zalm, citroenparels en tuinkers over.
Zalmhapjes met mierikswortelcrème
Biet, zalm en mierikswortel zijn een gouden trio in dit hapje. Extra feestelijk in deze rode cups, afgemaakt met smaakparels.
null porties
60 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bieten in stukken, doe samen met de mierikswortel in de hoge beker van de staafmixer en pureer fijn. Roer de crème fraîche erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout en doe in de spuitzak.
Snijd of scheur de gerookte zalm in stukjes. Spuit de biet-mierikswortelcrème over de bietencups en verdeel daar de zalm, citroenparels en tuinkers over.
wijntip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
100 g biologische gekookte rode bieten
1 el mierikswortel
100 g crème fraîche
75 g gravad lachs (gerookte zalm)
12 AH Excellent amusecups rode biet
30 g AH Excellent smaakparels citroen
¼ bakje tuinkers
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
spuitzak