Zalmhapjes met mierikswortelcrème
bewaar
bewaar

Zalmhapjes met mierikswortelcrème

Biet, zalm en mierikswortel zijn een gouden trio in dit hapje. Extra feestelijk in deze rode cups, afgemaakt met smaakparels.

15 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de bieten in stukken, doe samen met de mierikswortel in de hoge beker van de staafmixer en pureer fijn. Roer de crème fraîche erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout en doe in de spuitzak.

Snijd of scheur de gerookte zalm in stukjes. Spuit de biet-mierikswortelcrème over de bietencups en verdeel daar de zalm, citroenparels en tuinkers over.

wijntipServeer er een glas Antonin Rodet Grande Selection Chardonnay bij. Smaak: vol en droog. Herkomst: Frankrijk. Frisse en zachte borrelwijn, perfect voor bij dit hapje met zalm.
bereidingstipJe kunt de biet-mierikswortelcrème een halve dag van tevoren maken. Bewaar in de spuitzak in de koelkast.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalmhapjes met mierikswortelcrème

Biet, zalm en mierikswortel zijn een gouden trio in dit hapje. Extra feestelijk in deze rode cups, afgemaakt met smaakparels.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig