Soezenkerstboom met zalm
Indruk maken tijdens het kerstdiner? Deze hartige soezentoren met gerookte zalm is een feestje van een voorgerecht! Je vult de soezen zelf met een romige rivierkreeftjesvulling en versiert de toren met prachtige parels en roosjes van zalm.
Aan de slag
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de rivierkreeftjes fijn. Snijd de bieslook en de helft van de dille fijn, houd de rest van de dilletakjes apart. Meng ¾ van de zuivelspread met de rivierkreeftjes, het citroenrasp, de helft van de fijngesneden bieslook en de fijngesneden dille. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het mengsel in een spuitzak en vul de soezen ermee.
Roer de rest van de zuivelspread los. Besmeer ⅓ van de soezen met de zuivelspread en bestrooi met de rest van de bieslook. Laat de rest van de soezen naturel.
Zet de serveertoren in elkaar en leg de cocktailprikkers klaar. Snijd de citroenen in dunne plakjes of partjes.
Verdeel de soezen over de toren. Maak roosjes van de gerookte zalm en verdeel ertussen. Versier de toren met de rest van de dille, smaakparels, gouden parels en de citroenplakjes.
Soezenkerstboom met zalm
Indruk maken tijdens het kerstdiner? Deze hartige soezentoren met gerookte zalm is een feestje van een voorgerecht! Je vult de soezen zelf met een romige rivierkreeftjesvulling en versiert de toren met prachtige parels en roosjes van zalm.
voorgerecht
null personen
225 kcal
45 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de rivierkreeftjes fijn. Snijd de bieslook en de helft van de dille fijn, houd de rest van de dilletakjes apart. Meng ¾ van de zuivelspread met de rivierkreeftjes, het citroenrasp, de helft van de fijngesneden bieslook en de fijngesneden dille. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het mengsel in een spuitzak en vul de soezen ermee.
Roer de rest van de zuivelspread los. Besmeer ⅓ van de soezen met de zuivelspread en bestrooi met de rest van de bieslook. Laat de rest van de soezen naturel.
Zet de serveertoren in elkaar en leg de cocktailprikkers klaar. Snijd de citroenen in dunne plakjes of partjes.
Verdeel de soezen over de toren. Maak roosjes van de gerookte zalm en verdeel ertussen. Versier de toren met de rest van de dille, smaakparels, gouden parels en de citroenplakjes.
bereidingstip:
variatietip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 biologische citroenen
400 g verse rivierkreeftjes
30 g verse bieslook
30 g verse dille
800 g zuivelspread naturel
330 g AH Excellent lege soezen
1 AH Excellent tweedelige serveertoren
400 g gerookte zalm
40 g AH Excellent smaakparels citroen
50 g AH Excellent parels goud
Dit heb je nodig
spuitzak
cocktailprikkers