Salami-envelopjes
Aan de slag
Laat eerst het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Snij de salami in kleine blokjes.
Neem een grote pan of wok en bak hierin de salami ongeveer 1 minuut. Roerbak de groentemix ongeveer 3 minuten mee. Strooi er wat zout en peper overheen en de vulling is klaar.
Schep het groentemengsel op een punt van de bladerdeegplakjes. Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling. Druk de randen met een vork goed aan en maak er meteen een leuk patroon in. Smeer met een kwastje een beetje water over de flapjes en strooi de kaas erover. Leg ze op een bakplaat.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de envelopjes in 20 minuten knapperig en bruin. Warm en koud lekker!
Salami-envelopjes
null personen
510 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Laat eerst het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Snij de salami in kleine blokjes.
Neem een grote pan of wok en bak hierin de salami ongeveer 1 minuut. Roerbak de groentemix ongeveer 3 minuten mee. Strooi er wat zout en peper overheen en de vulling is klaar.
Schep het groentemengsel op een punt van de bladerdeegplakjes. Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling. Druk de randen met een vork goed aan en maak er meteen een leuk patroon in. Smeer met een kwastje een beetje water over de flapjes en strooi de kaas erover. Leg ze op een bakplaat.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de envelopjes in 20 minuten knapperig en bruin. Warm en koud lekker!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg
150 g salami
1 zakje Italiaanse groentemix
2 eetlepels gemalen belegen kaas