Bladerdeeghapjes kaas & salami
30 min. bereiden
5 ingrediënten
Aan de slag
Snijd de salami heel fijn. Druk de plakjes bladerdeeg per 2 aan elkaar vast tot een rechthoek. Leg 1 deegplak op een licht met bloem bestoven werkvlak. Verdeel de salami erover. Leg de tweede deegplak erop. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 10 x 20 cm. Bestrijk het deeg met ei en strooi de kaas erover. Druk de kaas stevig op het deeg en snijd het in lange repen van 1 cm breed. Leg in elke reep een knoop en leg de knopen op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de kaasknopen tot het moment van afbakken afgedekt met plasticfolie in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak de knopen in 15 minuten lichtbruin en gaar.
Bladerdeeghapjes kaas & salami
null personen
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de salami heel fijn. Druk de plakjes bladerdeeg per 2 aan elkaar vast tot een rechthoek. Leg 1 deegplak op een licht met bloem bestoven werkvlak. Verdeel de salami erover. Leg de tweede deegplak erop. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 10 x 20 cm. Bestrijk het deeg met ei en strooi de kaas erover. Druk de kaas stevig op het deeg en snijd het in lange repen van 1 cm breed. Leg in elke reep een knoop en leg de knopen op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de kaasknopen tot het moment van afbakken afgedekt met plasticfolie in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak de knopen in 15 minuten lichtbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 plakjes salami
4 plakjes bladerdeeg
0 bloem om te bestuiven
1 ei
50 g geraspte belegen kaas
Dit heb je nodig
plasticfolie
bakplaat
bakpapier