Semifreddo van yoghurt en limoen
Aan de slag
Eieren splitsen en eiwitten stijf kloppen. Dooiers in andere kom met honing los kloppen. In derde kom slagroom stijf kloppen. Yoghurt luchtig door slagroom spatelen. Eiwitten en dooiers door yoghurtmengsel scheppen. Limoenschil boven yoghurtmengsel fijn raspen. Halve limoen uitpersen en sap erbij doen. IJsklontjesvorm tot rand met mengsel vullen. Vorm in vriezer zetten, mengsel in 2 uur laten bevriezen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Met scherp mes bovenste 2 lagen van bevroren filodeeg op vouwrand afsnijden. Rest van deeg terug in vriezer leggen. Uit deeg 8 driehoekjes snijden en op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. Deeg in midden van oven in ca. 5 minuten knapperig en goudbruin bakken. Uit vorm nemen en laten afkoelen.
(Als laatste onderdeel van grand dessert) semifreddo uit vorm nemen en over acht grand dessertborden verdelen. filodriehoekjes met poedersuiker bestrooien en in blokjes semifreddo steken. Direct serveren.
Semifreddo van yoghurt en limoen
nagerecht
null personen
95 kcal
35 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Eieren splitsen en eiwitten stijf kloppen. Dooiers in andere kom met honing los kloppen. In derde kom slagroom stijf kloppen. Yoghurt luchtig door slagroom spatelen. Eiwitten en dooiers door yoghurtmengsel scheppen. Limoenschil boven yoghurtmengsel fijn raspen. Halve limoen uitpersen en sap erbij doen. IJsklontjesvorm tot rand met mengsel vullen. Vorm in vriezer zetten, mengsel in 2 uur laten bevriezen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Met scherp mes bovenste 2 lagen van bevroren filodeeg op vouwrand afsnijden. Rest van deeg terug in vriezer leggen. Uit deeg 8 driehoekjes snijden en op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. Deeg in midden van oven in ca. 5 minuten knapperig en goudbruin bakken. Uit vorm nemen en laten afkoelen.
(Als laatste onderdeel van grand dessert) semifreddo uit vorm nemen en over acht grand dessertborden verdelen. filodriehoekjes met poedersuiker bestrooien en in blokjes semifreddo steken. Direct serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 eieren
4 eetlepels vloeibare honing
100 ml slagroom
100 ml yoghurt
1 limoen
½ vel filobladerdeeg
0 poedersuiker
Dit heb je nodig
bakpapier
ijsblokjesvorm