Aspergesoep met witte en groene asperges
Goodbye, keuzestress! Nooit meer kiezen tussen de groene en de witte asperge.
Aan de slag
Schil de witte asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd de witte en groene asperges in stukjes van 2 cm. Houd alle kopjes apart.
Snipper de sjalot. Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg de aspergestukjes toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de vermout toe en laat verdampen. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur garen. Roer af en toe.
Neem de pan van het vuur, voeg de slagroom toe en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. Zet de pan terug op het vuur, voeg de aspergekopjes toe en laat 5 min. op middelhoog vuur gaar worden. Verdeel de soep over diepe kommen.
Aspergesoep met witte en groene asperges
Goodbye, keuzestress! Nooit meer kiezen tussen de groene en de witte asperge.
voorgerecht
null personen
200 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de witte asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd de witte en groene asperges in stukjes van 2 cm. Houd alle kopjes apart.
Snipper de sjalot. Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg de aspergestukjes toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de vermout toe en laat verdampen. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur garen. Roer af en toe.
Neem de pan van het vuur, voeg de slagroom toe en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. Zet de pan terug op het vuur, voeg de aspergekopjes toe en laat 5 min. op middelhoog vuur gaar worden. Verdeel de soep over diepe kommen.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g verse witte asperges
350 g verse groene asperges
1 sjalot
25 g ongezouten roomboter
50 ml witte vermout
600 ml water
1 kippenbouillontablet
125 ml verse slagroom