Tomatensoep met verse basilicum
bewaar
bewaar

Tomatensoep met verse basilicum

Deze tomatensoep zet je al iets iets meer dan een half uurtje op tafel. En lekker dat-ie is!

35 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de sjalotten in halve ringen. Plet de knoflook. Pluk de blaadjes van de basilicum, snijd de steeltjes fijn. Verhit de helft van de olie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de sjalotten met de knoflook en basilicumsteeltjes 4 min.

Snijd ondertussen de tomaten grof. Voeg ze toe en bak 8 min. Roer regelmatig.

Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en giet het water erbij. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Houd 4 basilicumblaadjes apart (per 4 personen) en scheur de rest grof.

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout en roer de gescheurde basilicum erdoor. Verdeel de tomatensoep over kommen en verdeel de rest van de basilicum erover. Besprenkel met de rest van de olie.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tomatensoep met verse basilicum

Deze tomatensoep zet je al iets iets meer dan een half uurtje op tafel. En lekker dat-ie is!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig