Risotto met portobello en gemengde paddestoelen
bewaar
bewaar

Risotto met portobello en gemengde paddestoelen

Zonder paddenstoelen geen risotto. Daarom dubbel zoveel paddenstoelen in deze vegetarische variant.

40 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd in stukjes. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Hak de walnoten en snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen met de kruiden op hoog vuur bruin. Schep ze op een bord bestrooi royaal met peper en eventueel zout. Schenk de rest van de olie in een pan en bak de ui 3 min. zachtjes mee.

Pers de knoflook erboven uit en bak de risottorijst even mee, tot alle korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en laat verdampen. Los het bouilontablet op in het water en roer een scheut ervan door de rijst. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige scheut is opgenomen door de rijst. Maak zo alle bouillon op en laat de risotto zachtjes doorkoken tot de rijstkorrels beetgaar zijn (totaal ca. 20 min.).

Snijd de kaas in piepkleine blokjes. Schep de paddenstoelen en noten door de risotto en warm de risotto nog even door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de kaas erdoor en verdeel de risotto over diepe borden.

algemeenVoor een niet-vegetarische variant kunt u deze risotto net iets hartiger maken door kippenbouillon te gebruiken en er knapperig uitgebakken spekjes of reepjes rauwe ham door te roeren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Risotto met portobello en gemengde paddestoelen

Zonder paddenstoelen geen risotto. Daarom dubbel zoveel paddenstoelen in deze vegetarische variant.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig