Met witte kaas en gehakt gevulde aubergine
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui 2-3 min. glazig. Voeg de tomaten met het vocht, suiker en verkruimelde chilipepertjes toe en laat 15-20 min. zachtjes sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer ondertussen de aubergines in de lengte en hol met een lepel tot 1 cm van rand uit. Snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het gehakt in 2-3 min. rul. Schep de fijngesneden aubergine en oregano erdoor. Pers de knoflook erboven. Bak het gehaktmengsel nog 5 min. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Leg de uitgeholde aubergines in de saus en schep het gehaktmengsel erin. Bak de gevulde aubergines in het midden van oven in 35-40 min. gaar.
Snijd de peterselie fijn. Leg de aubergine op borden en garneer met de kaasblokjes en de peterselie. Schep de tomatensaus rondom de aubergine.
Met witte kaas en gehakt gevulde aubergine
hoofdgerecht
null personen
405 kcal
30 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui 2-3 min. glazig. Voeg de tomaten met het vocht, suiker en verkruimelde chilipepertjes toe en laat 15-20 min. zachtjes sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer ondertussen de aubergines in de lengte en hol met een lepel tot 1 cm van rand uit. Snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het gehakt in 2-3 min. rul. Schep de fijngesneden aubergine en oregano erdoor. Pers de knoflook erboven. Bak het gehaktmengsel nog 5 min. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Leg de uitgeholde aubergines in de saus en schep het gehaktmengsel erin. Bak de gevulde aubergines in het midden van oven in 35-40 min. gaar.
Snijd de peterselie fijn. Leg de aubergine op borden en garneer met de kaasblokjes en de peterselie. Schep de tomatensaus rondom de aubergine.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 el traditionele olijfolie
400 g tomatenblokjes
1 tl kristalsuiker
2 gedroogde chilipeper
2 aubergines
300 g rundergehakt
1 el gedroogde oregano
2 tenen knoflook
15 g verse peterselie
100 g witte kaasblokjes
Dit heb je nodig
lage ovenschaal