Gemarineerde rollade met cranberrysaus
Varkensvlees en cranberry's, ze zijn dol op elkaar!
Aan de slag
Pers de knoflook. Roer de knoflook door de olie en smeer de rollade in met de knoflookolie. Snijd met een mes enkele diepe inkepingen in het vlees. Steek de laurierblaadjes en de takjes tijm in de inkepingen van de rollade. Laat het vlees minimaal 3 uur marineren.
Breng in een pan de bessenjenever met het water, de suiker en cranberry's aan de kook en laat het 2 min. zachtjes doorkoken. Laat de saus afkoelen en bewaar afgedekt tot gebruik. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Verhit de olie in een braadpan en braad de rollade rondom bruin aan. Neem het vlees uit de pan en leg het in een braadslee of ingevette ovenschaal. Braad het vlees in oven nog 35-40 min. tot het vlees gaar is (als je een vleesthermometer hebt: bij 70 ºC is de rollade goed).
Neem de rollade uit de oven, wikkel in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Warm ondertussen de cranberrysaus in een pannetje zachtjes op. Breng de rollade op smaak met peper en zout en snijd aan tafel in plakken. Verwijder de laurierbladeren en de takjes tijm. Serveer de saus erbij.
Rollade braden
Instructievideo - 04:52 min.
Gemarineerde rollade met cranberrysaus
Varkensvlees en cranberry's, ze zijn dol op elkaar!
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
25 min. bereiden
180 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Pers de knoflook. Roer de knoflook door de olie en smeer de rollade in met de knoflookolie. Snijd met een mes enkele diepe inkepingen in het vlees. Steek de laurierblaadjes en de takjes tijm in de inkepingen van de rollade. Laat het vlees minimaal 3 uur marineren.
Breng in een pan de bessenjenever met het water, de suiker en cranberry's aan de kook en laat het 2 min. zachtjes doorkoken. Laat de saus afkoelen en bewaar afgedekt tot gebruik. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Verhit de olie in een braadpan en braad de rollade rondom bruin aan. Neem het vlees uit de pan en leg het in een braadslee of ingevette ovenschaal. Braad het vlees in oven nog 35-40 min. tot het vlees gaar is (als je een vleesthermometer hebt: bij 70 ºC is de rollade goed).
Neem de rollade uit de oven, wikkel in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Warm ondertussen de cranberrysaus in een pannetje zachtjes op. Breng de rollade op smaak met peper en zout en snijd aan tafel in plakken. Verwijder de laurierbladeren en de takjes tijm. Serveer de saus erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
4 el traditionele olijfolie
1 varkensfiletrollade
3 gedroogde laurierblaadjes
4 takjes verse tijm
50 ml bessenjenever
50 ml kraanwater
75 g kristalsuiker
340 g verse cranberry's
Dit heb je nodig
braadslee of ovenschaal (30 x 40 cm)