Groentelasagne
Deze veggie-stacked lasagne is écht niet alleen genieten voor de vegetariërs onder ons.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Snijd de courgette en de aubergine met een scherp mes in ronde plakken van ca. 2 mm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de kruiden en snijd ze fijn.
Verhit 2 el olie (per 4 personen) in een pan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 min. op laag vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1 el olie (per 4 personen) in een koekenpan en bak hierin de spinazie 5 min. tot het geslonken is. Laat uitlekken in een vergiet.
Meng de rest van de olie met de kruiden en knoflook. Leg de plakken groente op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de marinade en breng op smaak met peper en eventueel zout. Gril de groenten 10 min. in de oven. Keer de groenten halverwege. Verlaag de oventemperatuur hierna naar 190 °C.
Snijd de mozzarella in plakken en rasp de Grana Padano grof. Bedek de schaal met een laagje tomatensaus en daarna met een laag van lasagnebladen. Leg hierop wat spinazie, courgette, aubergine, mozzarella, Grana Padano en tomatensaus. Herhaal vier keer tot de ingrediënten op zijn. Eindig met tomatensaus en kaas.
Bak de lasagne ca. 30 min. in het midden van de oven.
Groentelasagne
Deze veggie-stacked lasagne is écht niet alleen genieten voor de vegetariërs onder ons.
hoofdgerecht
null personen
965 kcal
40 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Snijd de courgette en de aubergine met een scherp mes in ronde plakken van ca. 2 mm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de kruiden en snijd ze fijn.
Verhit 2 el olie (per 4 personen) in een pan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 min. op laag vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1 el olie (per 4 personen) in een koekenpan en bak hierin de spinazie 5 min. tot het geslonken is. Laat uitlekken in een vergiet.
Meng de rest van de olie met de kruiden en knoflook. Leg de plakken groente op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de marinade en breng op smaak met peper en eventueel zout. Gril de groenten 10 min. in de oven. Keer de groenten halverwege. Verlaag de oventemperatuur hierna naar 190 °C.
Snijd de mozzarella in plakken en rasp de Grana Padano grof. Bedek de schaal met een laagje tomatensaus en daarna met een laag van lasagnebladen. Leg hierop wat spinazie, courgette, aubergine, mozzarella, Grana Padano en tomatensaus. Herhaal vier keer tot de ingrediënten op zijn. Eindig met tomatensaus en kaas.
Bak de lasagne ca. 30 min. in het midden van de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 courgette
1 aubergine
2 middelgrote uien
1 teen knoflook
20 g verse Italiaanse kruiden
8 el traditionele olijfolie
800 g tomatenblokjes in blik
400 g verse spinazie
250 g mozzarella
200 g Grana Padano kazen
15 lasagnebladen
Dit heb je nodig
bakpapier
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)