Plaatpizza met sjalotjes en geitenkaas
Even wachten nog, nog even wachten... pizza! Deze vegetarische variant is lekker gekruid.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook zachtjes glazig. Schep door de tomatensaus (uit de verpakking van het pizzadeeg). Breng op smaak met de oregano, peper en eventueel zout. Laat dit 15 minuten zachtjes sudderen tot het een dikke saus wordt.
Pel de sjalotjes. Snijd de sjalotjes in vieren. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Schep de sjalotjes met de suiker en de azijn erdoor. Schenk het water erbij en smoor de sjalotjes afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar. Laat daarna zonder deksel het vocht al omscheppend verdampen.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verkruimel de geitenkaas. Vet de bakplaat in.
Rol het pizzadeeg over de hele ingevette bakplaat uit. Maak de rand iets dikker. Bestrijk het deeg, op de randjes na, met de tomatensaus en verdeel de geitenkaas, de sjalotjes en peper naar smaak erover.
Druppel er nog wat olijfolie over en bak de pizza in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Je kunt de pizza ca. 4 uur van tevoren maken, bewaren in de koeling en vlak voor serveren afbakken.
Pizzadeeg maken
Instructievideo - 02:19 min.
Plaatpizza met sjalotjes en geitenkaas
Even wachten nog, nog even wachten... pizza! Deze vegetarische variant is lekker gekruid.
hoofdgerecht
null personen
760 kcal
40 min. bereiden
15 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook zachtjes glazig. Schep door de tomatensaus (uit de verpakking van het pizzadeeg). Breng op smaak met de oregano, peper en eventueel zout. Laat dit 15 minuten zachtjes sudderen tot het een dikke saus wordt.
Pel de sjalotjes. Snijd de sjalotjes in vieren. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Schep de sjalotjes met de suiker en de azijn erdoor. Schenk het water erbij en smoor de sjalotjes afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar. Laat daarna zonder deksel het vocht al omscheppend verdampen.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verkruimel de geitenkaas. Vet de bakplaat in.
Rol het pizzadeeg over de hele ingevette bakplaat uit. Maak de rand iets dikker. Bestrijk het deeg, op de randjes na, met de tomatensaus en verdeel de geitenkaas, de sjalotjes en peper naar smaak erover.
Druppel er nog wat olijfolie over en bak de pizza in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Je kunt de pizza ca. 4 uur van tevoren maken, bewaren in de koeling en vlak voor serveren afbakken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 tenen knoflook
4 el traditionele olijfolie
600 g pizzadeeg met tomatensaus
1 tl gedroogde oregano
400 g sjalotjes
1 el donkere basterdsuiker
1 el balsamicoazijn
50 ml water
350 g Bettine Blanc geitenkaas 45+