Kruiden-granaatappelcouscous
Met dit verrassende gerecht waan je je met kerst in Marokkaanse sferen.
Aan de slag
Rasp 2 tl van de schoongeboende citroenschil en pers een 1/2 citroen uit. Breng in een pan het water met de olie, het bouillontablet, de komijn, kaneel en rozijnen aan de kook. Schep de couscous bij de bouillon. Zet het vuur uit en laat de couscous afgedekt 10 min. doorgaren.
Snijd ondertussen de blaadjes van de koriander grof en de blaadjes van de munt en selderij fijn. Halveer de granaatappel en lepel de pitjes eruit. Schep de couscous in een schaal en schep er 3 el citroensap, de kruiden en het rasp door. Breng op smaak met peper en zout. Strooi de granaatappelpitjes over de couscous. Bon appétit!
Kruiden-granaatappelcouscous
Instructievideo - 02:28 min.
Kruiden-granaatappelcouscous
Met dit verrassende gerecht waan je je met kerst in Marokkaanse sferen.
bijgerecht
null personen
350 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Rasp 2 tl van de schoongeboende citroenschil en pers een 1/2 citroen uit. Breng in een pan het water met de olie, het bouillontablet, de komijn, kaneel en rozijnen aan de kook. Schep de couscous bij de bouillon. Zet het vuur uit en laat de couscous afgedekt 10 min. doorgaren.
Snijd ondertussen de blaadjes van de koriander grof en de blaadjes van de munt en selderij fijn. Halveer de granaatappel en lepel de pitjes eruit. Schep de couscous in een schaal en schep er 3 el citroensap, de kruiden en het rasp door. Breng op smaak met peper en zout. Strooi de granaatappelpitjes over de couscous. Bon appétit!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
25 g rozijnen
2 el traditionele olijfolie
350 ml kraanwater
½ groentebouillontablet
2 tl gemalen komijn
1 tl gemalen kaneel
250 g couscous
7½ g verse munt
15 g verse koriander
3 takjes bladselderij
1 granaatappel