Lasagne van Jamie Oliver
Pak uit als een Italiaanse nonna met Jamie Oliver en schuif deze lasagne in de oven. Buon appetito!
Aan de slag
Snijd het spek in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de winterpeen en bleekselderij in kleine stukjes.
Verwarm 2 el olie in een grote braadpan, voeg het spek en oregano toe en bak het spek in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de groenten toe, en laat die, terwijl je om de 1 min. roert, 7 min. meebakken tot ze zacht zijn en wat kleur hebben gekregen.
Voeg het gehakt, tomatenblokjes, water, peper en eventueel zout toe. Pluk de basilicumblaadjes van de stelen. Snijd de steeltjes fijn en voeg toe aan het gehaktmengsel. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het 45 min. met deksel op de pan zachtjes pruttelen. Roer regelmatig.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg ¼ van de Parmezaanse kaas toe aan de saus. Snijd de grote basilicumblaadjes fijn en schep door de saus. Bewaar de kleintjes voor later. Proef de saus en voeg zo nodig wat extra peper en zout toe.
Breng een pan water met 1 el olie aan de kook en blancheer (kort koken) de lasagnebladen 3-4 min. om ze een beetje zacht te maken. Laat de vellen uitlekken in een vergiet en droog ze met keukenpapier.
Bedek de bodem van de ovenschaal achtereenvolgens met een laagje saus, ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de saus, ⅓ van de crème fraîche en ⅓ van de rest van de Parmezaanse kaas. Maak zo nog 2 lagen, eindig met een laagje creme fraiche en de rest van de Parmezaanse kaas.
Snijd de tomaat in plakken. Leg er tot slot wat tomaat op, strooi er de basilicumblaadjes over en besprenkel het geheel met de rest van de olijfolie.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem ca. 20 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder het folie en zet de schaal nog ca. 35 min. in de oven.
Lasagne van Jamie Oliver
Pak uit als een Italiaanse nonna met Jamie Oliver en schuif deze lasagne in de oven. Buon appetito!
hoofdgerecht
null personen
1270 kcal
90 min. bereiden
55 min. oventijd
Aan de slag
Snijd het spek in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de winterpeen en bleekselderij in kleine stukjes.
Verwarm 2 el olie in een grote braadpan, voeg het spek en oregano toe en bak het spek in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de groenten toe, en laat die, terwijl je om de 1 min. roert, 7 min. meebakken tot ze zacht zijn en wat kleur hebben gekregen.
Voeg het gehakt, tomatenblokjes, water, peper en eventueel zout toe. Pluk de basilicumblaadjes van de stelen. Snijd de steeltjes fijn en voeg toe aan het gehaktmengsel. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het 45 min. met deksel op de pan zachtjes pruttelen. Roer regelmatig.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg ¼ van de Parmezaanse kaas toe aan de saus. Snijd de grote basilicumblaadjes fijn en schep door de saus. Bewaar de kleintjes voor later. Proef de saus en voeg zo nodig wat extra peper en zout toe.
Breng een pan water met 1 el olie aan de kook en blancheer (kort koken) de lasagnebladen 3-4 min. om ze een beetje zacht te maken. Laat de vellen uitlekken in een vergiet en droog ze met keukenpapier.
Bedek de bodem van de ovenschaal achtereenvolgens met een laagje saus, ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de saus, ⅓ van de crème fraîche en ⅓ van de rest van de Parmezaanse kaas. Maak zo nog 2 lagen, eindig met een laagje creme fraiche en de rest van de Parmezaanse kaas.
Snijd de tomaat in plakken. Leg er tot slot wat tomaat op, strooi er de basilicumblaadjes over en besprenkel het geheel met de rest van de olijfolie.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem ca. 20 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder het folie en zet de schaal nog ca. 35 min. in de oven.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 plakken gerookt ontbijtspek
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
2 winterpeen
2 stengels bleekselderij
3½ el traditionele olijfolie
2 tl gedroogde oregano
500 g half-om-halfgehakt
800 g tomatenblokjes in blik
350 ml kraanwater
15 g verse basilicum
150 g Parmigiano Reggiano
250 g lasagne all'uovo
500 ml crème fraîche
2 tomaten