Boerenkoolstamppot met ketjap-gemberjus
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Verhit de boter in een grote pan en fruit de uien en knoflook 5 minuten. Voeg het gemberpoeder en de boerenkool toe en bak 2 minuten mee. Leg de aardappelen erop, voeg 500 ml water toe en verkruimel het bouillontablet erover. Leg de deksel op de pan en kook in circa 20 minuten gaar en giet af. Bereid intussen de rookworst en de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de ketjap toe aan de jus en houd warm. Verwarm de melk en schenk bij de aardappelen. Voeg de gembersiroop toe en stamp alles met de pureestamper tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over de borden, schenk de jus erover en serveer met de worst.
Boerenkoolstamppot met ketjap-gemberjus
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Verhit de boter in een grote pan en fruit de uien en knoflook 5 minuten. Voeg het gemberpoeder en de boerenkool toe en bak 2 minuten mee. Leg de aardappelen erop, voeg 500 ml water toe en verkruimel het bouillontablet erover. Leg de deksel op de pan en kook in circa 20 minuten gaar en giet af. Bereid intussen de rookworst en de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de ketjap toe aan de jus en houd warm. Verwarm de melk en schenk bij de aardappelen. Voeg de gembersiroop toe en stamp alles met de pureestamper tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over de borden, schenk de jus erover en serveer met de worst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1½ kg kruimige aardappels
20 g boter
2 grote uien
3 tenen knoflook
1 tl gemberpoeder (djahé)
500 g gesneden boerenkool
1 runderbouillontablet
1 Gelderse rookworst
1 pakje jus naturel
1 el ketjap manis
100 ml halfvolle melk
1 el gembersiroop
Dit heb je nodig
aardappelstamper