Kipburger met Zeeuwse spruitjes
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de spruitjes schoon en kook ze 8 minuten in weinig water met zout. Giet ze af en laat uitlekken. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak het spek in 2 minuten uit. Voeg de ui toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de spruitjes toe en bak ze al omscheppend in 2 minuten verder gaar. Verhit in een koekenpan de rest van de olie. Bak de kipburgers op matig vuur in 5 minuten aan beide kanten goudbruin en krokant. Schep de munt door de spruitjes en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spruitjes en de notenrijst over 4 borden. Snijd de kipburgers in repen en leg deze op de spruitjes.
Kipburger met Zeeuwse spruitjes
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de spruitjes schoon en kook ze 8 minuten in weinig water met zout. Giet ze af en laat uitlekken. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak het spek in 2 minuten uit. Voeg de ui toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de spruitjes toe en bak ze al omscheppend in 2 minuten verder gaar. Verhit in een koekenpan de rest van de olie. Bak de kipburgers op matig vuur in 5 minuten aan beide kanten goudbruin en krokant. Schep de munt door de spruitjes en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spruitjes en de notenrijst over 4 borden. Snijd de kipburgers in repen en leg deze op de spruitjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 pak notenrijst
1 zak spruitjes
3 eetlepels olijfolie
100 g Zeeuws spek
1 grote ui
2 x 2 kipburgers
2 eetlepels verse munt