Zeeuwse mosselen met spek en room
Zo'n pannetje mosselen ziet er niet alleen heel fijn uit, de smaak is ook fantastisch.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de exemplaren die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat de mosselen in het water staan.
Snijd het Zeeuws spek in stukjes. Verdeel de boter over de grote pannen en verhit. Verdeel het spek, de roerbakgroente, kruidenboter kruiden, peper en eventueel zout over de pannen en bak 5 min. op middelhoog vuur. Verdeel de kookzuivel over de pannen en breng aan de kook.
Verdeel de mosselen over de pannen en kook met de deksel op de pannen in 8 min. gaar. Schud de pan regelmatig. Haal de pannen van het vuur en verwijder de dichte mosselen. Serveer de mosselen in de pannen. Serveer de friet er apart bij.
Zeeuwse mosselen met spek en room
Zo'n pannetje mosselen ziet er niet alleen heel fijn uit, de smaak is ook fantastisch.
hoofdgerecht
null personen
790 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de exemplaren die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat de mosselen in het water staan.
Snijd het Zeeuws spek in stukjes. Verdeel de boter over de grote pannen en verhit. Verdeel het spek, de roerbakgroente, kruidenboter kruiden, peper en eventueel zout over de pannen en bak 5 min. op middelhoog vuur. Verdeel de kookzuivel over de pannen en breng aan de kook.
Verdeel de mosselen over de pannen en kook met de deksel op de pannen in 8 min. gaar. Schud de pan regelmatig. Haal de pannen van het vuur en verwijder de dichte mosselen. Serveer de mosselen in de pannen. Serveer de friet er apart bij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
700 g verse Vlaamse friet
3 kg verse mosselen
100 g Zeeuws spek
50 g ongezouten roomboter
800 g Hollandse roerbakgroenten
2 el kruidenboterkruiden
250 ml kookzuivel
Dit heb je nodig
bakpapier
grote pannen